Tarih: 20.05.2024 19:37

Başkan Köybaşı: "Yurttaşları Oy İçin Aldattınız!"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iktidarın seçim öncesi vaatlerine ters düşen mülakat uygulamasını resmi hale getirmesini sert bir şekilde eleştirdi.

 Köybaşı, "Seçimden önce mülakat kaldırılacak diyen iktidar, şimdi tam tersini yaparak mülakat denen haksızlığı resmi hale getirdi. Yurttaşlarımızı kandıran AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır," dedi.

Köybaşı, mülakatın adil olmayan bir uygulama olduğunu vurgulayarak, "Bu ucube kararın kaldırılması için demokratik ve yasal tüm yolları sonuna kadar kullanacağız," ifadelerini kullandı.

 Ayrıca, bu haksızlığın öğretmenlerin ve öğrencilerin haklarının yenmesi anlamına geldiğini belirtti.

İktidarın milli eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerin çağdaş laik değerlerden uzaklaştığını ve öğretmenleri sözleşmeli, ücretli, kadrolu gibi ayrımlarla köleleştirmeye çalıştığını söyleyen Köybaşı, iktidarın oy için yurttaşları kandırdığını dile getirdi. 

Köybaşı, "Eğitimi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yandaş torpil sistemine feda ettirmeyeceğiz. Çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye için çok çalışıp gerekli tüm adımları atacağız," şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY