Tarih: 30.05.2024 11:14

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı'dan Hayalet Havaalanı Eleştirisi

Facebook Twitter Linked-in

AKP İktidarının Tasarruf Söylemine Eleştiri: Hayalet Havaalanına İhale Açıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının israf politikalarını eleştirerek, tasarruf söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Sarı, "İsrafın mimarı AKP iktidarı tasarruftan söz ediyor, genelgeler ve talimatlar havada uçuşuyor ama Balıkesir merkeze bir uçak indiremiyor" dedi.

Hayalet Havaalanına Onarım İhalesi

Balıkesir Merkez Havaalanı'nın dört yıl önce açılmasına rağmen hâlâ tarifeli uçuşların başlamamış olmasına tepki gösteren Sarı, havaalanının onarımı için yapılan yeni ihaleyi eleştirdi. 

"Daha önce ot biçme ve elektrik alımı için ihale açılan havaalanımıza şimdi de onarım ve yapım işleri için ihale açıldı. 

Milletin parasını çürüyen havaalanına gömüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

DHMİ'nin İhale Süreci

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 2020 yılında açılan ancak bugüne kadar tek bir tarifeli uçağın inmediği Balıkesir Merkez Havaalanı için onarım ihalesine çıkıyor. 

19 Aralık 2023'te yapılan “Havalimanı Muhtelif Onarım” ihalesi, tekliflerin maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edilmişti. 

Yeni ihale ise 5 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

CHP'li Sarı'nın Açıklamaları

Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Dört yıldır tarifeli uçak inmedi, yıllık 1 milyon yolcu olacaktı, olmadı. Bugünkü parayla 525 milyon lira harcandı. 

İsrafın mimarı AKP iktidarı tasarruftan söz ediyor ama Balıkesir merkeze bir uçak indiremiyor" dedi.

Balıkesir Merkez Havaalanı'nın Önemi

Havaalanının hava yolu şirketlerinin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Sarı, "Yirmi dört saat açık olan ve hiç uçak inmeyen havaalanımız için ihale üstüne ihale açıyorlar. 

Milletin parasını çürüyen havaalanına gömüyorsunuz. 'Hava yolunu halkın yolu yaptık.' diyen, kendi de özel uçakla Almanya'ya giden Ulaştırma Bakanına sesleniyorum: Millete 'tasarruf' diyerek zulüm etmeyi bırakın. 

Balıkesir Merkez Havaalanı'nda tarifeli uçuşları bir an önce başlatın" şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY