Tarih: 12.08.2023 17:28

Adalet Bakanlığı, Münevver Karabulut Cinayetinin Sır Perdesini Açmama Kararı Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanlığı, 14 yıl önce İstanbul Bahçeşehir'de gerçekleşen ve Türkiye'nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili önemli bir karar verdi. Münevver Karabulut'un katili olarak bilinen Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma talebi, Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

2009 yılında genç bir kız olan Münevver Karabulut'un öldürülmesi olayı, kamuoyunun dikkatini üzerine çekmişti. Cem Garipoğlu, cinayetten sonra uzun bir süre kaçmış ve yakalanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak bu cinayetin ardında hala bir sır perdesi bulunuyor. Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğine ve kaçtığına inanıyor.

Adalet Bakanlığı'na yapılan mezar açma talebi, daha önce savcılık tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine Karabulut ailesinin avukatı, üst mahkemeye başvurmuş ancak bu itiraz da sonuçsuz kalmıştı. Son olarak Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru da kabul edilmedi ve Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına izin verilmedi.

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar ettiği düşüncesiyle kapanan dosya, baba Karabulut'un sürdürdüğü çabalarla tekrar gündeme taşınmış oldu. Bu karar, cinayetin ardındaki sır perdesinin hala aralanamamış olması nedeniyle kamuoyunda merak uyandırdı.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY