Tarih: 02.02.2024 12:11

AK Parti'nin 3 Dönem Kuralı Kepsut'ta İstisnaya mı Uğruyor?

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 2009 yılından beri belediye başkanlığı görevini yürüten İsmail Cankul, AK Parti tarafından 4. kez aday gösterildi. Bu durum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ın "Yerel seçimlerde de 3 dönem kuralı uygulanacak" açıklamasıyla çelişiyor.

Yılmaz, yaptığı açıklamada yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralının uygulanacağını, ancak bazı istisnalar olabileceğini söylemişti. Kepsut'ta ise Cankul'un 4. kez aday gösterilmesi, bu istisnalardan biri olarak yorumlanıyor.

Cankul'un 4. kez aday gösterilmesine gerekçe olarak ne gösterildiği bilinmiyor. Kepsut'ta Cankul'a rakip olabilecek kapasitede aday adaylarının bulunmaması da bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Bu durum, AK Parti'nin 3 dönem kuralına ne kadar bağlı olduğunu sorgulatıyor.

Cankul'un 3. döneminde Kepsut'ta önemli yatırımlar yapıldığı ve şehrin kalkındığı da savunuluyor. Buna karşın, 3 dönem kuralının uygulanmaması ve Cankul'a alternatif adayların değerlendirilmemesi de bazı partililer tarafından eleştiriliyor.

AK Parti Kepsut İlçe Başkanlığı'ndan yada İl Başkanlığından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu gelişmenin ardından akıllara şu sorular geliyor:

Bu tartışmanın sonucunda AK Parti'nin Kepsut'ta 3 dönem kuralına ne kadar bağlı kalacağı ve Cankul'un 4. kez seçilip seçilemeyeceği merak konusu.

Kepsut'ta yaşayan vatandaşlar da bu konudaki görüşlerini dile getiriyor. Bazı vatandaşlar Cankul'un 3 dönem boyunca yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ve 4. kez de seçilmesini istediklerini söylüyor. Bazı vatandaşlar ise 3 dönem kuralının uygulanması gerektiğini ve Cankul'a alternatif adayların da değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Kepsut'ta 30 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cankul'un 4. kez seçilip seçilemeyeceği merak konusu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY