Tarih: 29.09.2023 14:55

Ake Meyvesini Daha Önce Duydunuz mu?

Facebook Twitter Linked-in

Ake meyvesi rengi sarı renk özelliğinde olup bu tropikal meyvenin tohumlarıysa siyah renklidir.

Bu tropikal meyve genelde Jamaika bölgesinin meyvesi olarak bilinmektedir. Pişmiş olarak da yenilebilme özelliği bulunan bu tropikal meyve çeşitli dünya mutfaklarında yerini almaktadır.

Ake meyvesi iç yapısının rengi sarı renkli özelliğe sahip olup dış yapısıysa kırmızı renkli özelliğe sahiptir. Bu tropikal meyve tıpkı sebze yemeklerinin pişirilme yönteminde olduğu gibi pişirilmektedir. Bu meyvenin adının Batı Afrika bölgesinden duyulup tanıtıldığı bilinmektedir.

Bu tropikal meyvenin ağacı yaklaşık olarak 12 metre büyüklüğündedir. Ake meyvesinin ağacı her iklim koşulunda yemyeşil kalabilme özelliğine sahip bir özellik taşımaktadır. Bu tropikal meyve yağlı bir meyve olma özelliğini taşımaktadır. Bu tropikal meyvenin pişirilme esnasında oldukça iyi bir şekilde kaynatılması tavsiye edilmektedir. Çünkü bu meyve içerisinde az tuzlu olan bir yapı barındırmaktadır. Bu meyvenin henüz olgunlaşmamış hali çeşitli rahatsızlıklara ve hatta ölüme bile sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden bu tropikal meyve henüz olgunlaşmadan asla toplanıp yenilmemelidir.

Ake Meyvesinin Faydaları

Ake meyvesinin bazı besin değerleri

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY