Tarih: 02.10.2024 15:12

Almanya’da Demokrasi ve İnsan Hakları Üzerine Panel

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hamburg Birlik Başkanı Hulusi Işıtan ve Lübeck Temsilcisi Haydar Göçer’in davetiyle Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Lübeck şehrine gelen Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, “Demokrasi ve İnsan Hakları” panelinde konuştu. Panel öncesinde bir cami ve cem evini ziyaret eden Sarı, vatandaşların sorunlarını dinleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

YOĞUN KATILIM VE İLGİ

Avrupa’nın en tanınmış müzelerinden biri olan Europäisches Hansemuseum (Avrupa Hanse Müzesi) salonunda gerçekleşen panele geniş bir katılım oldu. Panele, Hamburg CHP Birlik Başkanı Hulusi Işıtan, Lübeck CHP Temsilcisi Haydar Göçer, Hamburg CHP eski Birlik Başkanı Erol Buldak,  CHP Hamburg Birliği  Başkan yardımcısı Erdoğan Bayram,  Lübeck Cem Evi Başkanı İbrahim Demirelöz, eski başkan Murat Eraslan, Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Ahmet Durmuş,  Hamburg Sivaslılar Derneği başkan yardımcısı Salim Yıldız, CHP Lübeck Başkan Yardımcısı ve Ebru sanatçısı Orhan İşözen, Haus der Kulturen yöneticisi ressam İlhan İşözen ve sanatçı Selim Gökduman gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Lübeck CHP Yönetim Kurulu üyelerinden Şenay Kar T., Çetin EmeksizSedat SeyrekErtan Kar ve Barış İçer, panele gelen misafirlerle yakından ilgilenerek,  yiyecek ve içecek ikramında bulundular.

Panelin moderatörlüğünü Meltem Gürsoy üstlenirken, sanatçı Selim Gökduman bağlamasıyla, Murat Tosun’un piyano eşliğinde Türk halk müziği eserlerinden bir seçki sundu. Hamburg’dan Sevgi Kaymaz ise şiirler okuyarak geceye duygusal bir atmosfer kattı. Panelin sonunda, Avrupa’nın tanınmış ünlü  Ebru sanatçısı Orhan İşözenMustafa Kemal Atatürk’ün ebru sanatına işlenmiş bir portresini Milletvekili Serkan Sarı’ya hediye etti.

 

“BİRLİKTEYİZ, BİRLİKTE  BAŞARACAĞIZ!”

İki bölümden oluşan panelin birinci kısmında, yeni dönemde Balıkesir CHP Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen Serkan Sarı, Türkiye siyaseti üzerine görüşlerini dile getirdi. Panelin ikinci bölümünde ise katılımcılardan gelen tüm soruları yanıtladı. Programın sonunda, CHP Lübeck temsilciliğine üye olan 20 kişiye parti rozetleri takdim edildi ve  günün anlamı üzerine hep birlikte  toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

PANELDE ELE  ALINAN KONULAR

Panelin ilk bölümünde, Türkiye’de yaşanan önemli siyasi ve toplumsal konular masaya yatırıldı. Serkan Sarı, yargı bağımsızlığı, erken seçim tartışmaları, insan hakları ve hak ihlallleri,yeni  anayasa değişikliği süreci, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılar, hayat pahalılığı, zamlar ve halkın yoksullaşması gibi konularda fikirlerini paylaştı. Ayrıca Cumhuriyet’in değerleri, kadın hakları, artan şiddet olayları, çocuk ve hayvan istismarı gibi sosyal meseleler de ele alındı. Sarı, konuşmasında özetle şunları vurguladı: “Anayasayı tanımayan bir hükümetle yeni bir anayasa hazırlamamız mümkün değil. Merkezimizde insan var. Dostça, kardeşçe yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyada saygın bir ülke haline getirmek istiyoruz. Siyasette kadınlarımıza adil ve eşit şekilde söz hakkı verilmeli. Eşitliği kadın kotasıyla sağlamak yeterli değildir, farkındalıklarımızı paylaşmalıyız.”

“BİRLİKTE  KAZANACAĞIZ!”

Panel boyunca konuklarla sıcak ve samimi bir diyalog kuran Milletvekili Serkan Sarı, etkinliğin sonunda şu mesajı verdi: “Birlikteyiz, birlikte kazanacağız. Onlar gidecek, biz geleceğiz.” Sarı’nın bu açıklamaları, panel katılımcılarından büyük alkış aldı ve CHP’nin yurt dışındaki etkinliklerine duyulan ilginin giderek arttığı gözlemlendi.

Haber: Ali Akdemir (Almanya Temsilcimiz) 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY