Tarih: 02.02.2024 13:44

Astsubaylar Mezun Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (MSÜ KAMY) 19. Dönem ve 2. Dönem Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi kursiyerlerinin mezuniyet töreni, 2 Şubat 2024 tarihinde General Kemal Balıkesir kışlasında 19 Mayıs 100. Yıl Tören Alanında gerçekleşti.

Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve mezun olan Astsubay Çavuşların aileleri katıldı.

Törene Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Dönem Birincisi Alper Gürman'ın konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam eden törende daha sonra Ant içme merasimi yapılarak dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi. Misafir askeri personel ile mezun olan Astsubay Çavuşlara diplomalarının verilmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu marşı ve 100. Yıl Marşı'nın söylenmesiyle birlikte tören geçişi gerçekleşti.

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu:

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu:

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler:

Törende 5'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden olmak üzere bin 709 kursiyer Astsubay Çavuş olarak görev yerlerine uğurlandı.

Törenin ardından MSÜ KAMY'den mezun olan Astsubay Çavuşlar, vatan sevgisi ve milletin emrinde olma bilinciyle görevlerine başlamak için yola çıktılar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY