Tarih: 14.06.2024 15:54

AYTEKİN: "KOLTUK MİLLİYETÇİLERİNİ UYARIYORUZ"

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, son dönemde artan tehditlere karşı sert bir açıklama yaptı. Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tarihi ve mirasına vurgu yaparak, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'in oturduğu koltuğun önemini belirtti.

Aytekin, yaptığı açıklamada, MHP'yi ve bazı MHP'lileri "koltuk milliyetçiliği" ile suçladı ve Sinan Ateş olayını gündeme getirerek şunları söyledi: "Kendi foseptiğinizden gelen kokular, dava partisi diye bilinen MHP'yi bir kriminal vaka odağına çevirmiş, halis duyguyla düşüncesini taşıyan ülkücüleri zan altında bırakmıştır. Bu sözde tehditleri bize sıralayanlar, evladı gördükleri, Sinan Ateş'e neler yapmazlar?"

1980 öncesinde memleketin gençlerini vurmak için pusu kuran anlayışın bugünkü temsilcisi olarak nitelendirdiği MHP'li bazı kesimlere yönelik eleştirilerini sürdüren Aytekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Genel Başkanını tehdit etmek sizin haddinize değildir. Uğraşmaya kalkmayın, altında kalırsınız." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, MHP içindeki bir grup kişiyi eleştirirken, parti içindeki bazı kesimlerin Sinan Ateş'e sahip çıkmadığını belirten Aytekin, "Gidin Sinan Ateş'e sahip çıkmaya cesaret edemeyen güvercinci başı arkadaşınızla az ötede oynayın." dedi.

CHP'li gençlere yönelik savunma ve birlik mesajı veren Aytekin, kamuoyuna saygıyla duyurdukları bu mesajla, parti tabanını motive etmek ve dış tehditlere karşı birlik içerisinde olduklarını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY