Tarih: 14.11.2023 13:16

Ayvalık'ta "Hoş Geldin Amerika" Oyunu Büyük Beğeni Topladı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Hoş Geldin Amerika" isimli tiyatro oyunu, tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde sahnelenen oyunda, Atatürk'ün vefatının 8 yıl sonrasında dayatılan Amerikan emperyalizmi ve Marshall yardımlarına ait süreç hicivli bir komedi ile gözler önüne serildi.

Oyun, 1946 yılında Türkiye'ye gelen Amerikan Missouri Gemisi'nin Türkiye'deki etkilerini ve Marshall yardımının kaybettirdiklerini eleştirel bir gözle ele aldı. Oyunda, mizahtan drama ve dans gösterimlerine kadar birçok sahne büyük bir beğeniyle izlendi.

Oyun sonunda, oyunun yazarı Haluk Işık tüm oyuncuları ve reji ekibini kutladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, oyunun rejisinden övgüyle bahsetti ve ekiple çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Oyun, tiyatro severler tarafından olumlu karşılandı. Oyunun hicivli bir dille tarihsel bir süreci ele alması ve farklı sanat dallarını bir araya getirmesi beğeni topladı.

Oyun, önümüzdeki günlerde de Ayvalık'ta Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde sahnelenmeye devam edecek.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY