Tarih: 09.11.2022 16:50

Bak Şimdi Oldu Ekrem Yavaş!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Sındırgı belediyesinin sigortasız işçi çalıştırdığı haberlerimizden sonra Ekrem Yavaş işsiz bıraktığı işçileri sigortalarını yaparak geri işe aldı.

BU BİR İHBARDIR!.SGK GÖREVE!
Belediyeye ait İşletmede Sigortasız işçi Çalıştıran Sındırgı Belediyesi Başkanı Ekrem Yavaş ....
Hak ve adaletten defaatle bahsedersin....
İsim listesi bizde var?
Belediye iştiraki olan Meydandaki cafede sigortasız işçi Çalıştırıyor musunuz?
Haaa bu arada orada çalışan emekçileri işten falan atmaya kalkma sayın başkan!
Onların vebalini çekmezsin!
Allah korkusu olan bir zatsiniz!
Haberimiz olur....
Haklarını verin demiştik.
Ardından da 
 
Olmadı Sındırgı Belediyesi Başkanı Ekrem Yavaş !
Ne demiştik, İnsanları ekmeğinden etme, gereğini yap diye!
Sigortasız işçi çalıştıran işveren 1 yıl için asgari ücretin 38 katı ceza öder. İşveren defter tutmuyorsa ozel inşaat gibi 1 yıl için 28 asgari ücret katı ceza alır. Sigortasız işçi çalıştırdığı için doğal olarak işe giriş bildirgesi de vermemiştir bu da 2 asgari ücret cezaya tekabül eder.
Sındırgı Belediyesini ve iştiraki olan Termal Turizm İşletmesine bilerek ve isteyerek ceza yazılmasına sebeb oluyorsunuz.Buda Kamu zararına yol açar.
20 tane sigortasız Sındırgı Belediyesinin İştiraki olan Termal Turizm İşletmesinde çalışan,evlerine ekmek götüren insanları emekçileri karda kışta sokağa atmak hangi vicdana sığar.Onları işten atmakla, onların sigortasız çalıştırdığınız gerçeğini değiştirmez.Yarın bu emekçilerin sizi şikayet etmeyeceği anlamını da doğurmaz. Sındırgı Belediyesi'nin yiyeceği cezayı sonuçta SGK müfettişlerine isim listesini biz sunacağız.Hakkinizda da kaçak işçi çalıştırmak tan da suç duyurusunda bulunacağız. Emekçiler yanlız değildir diye bir haber daha yapıp konuyu Türkiye gündemine getirmiş ve ulusala taşımıştık.
Konu hakkında objektif davranmak adına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a telefonla ulaşamadık.Attığımız Whatsaap mesajına ise ''Yok bir Açıklamamız''şeklinde bir cevap geldi..

Chp Sındırgı meclis grubunun verdiği önerge üzerine Kasım ayı olağan meclis toplantısında ise açıklamalarda bulunan başkan Yavaş önce zetin dalı kafede ve diğer birimlerde çalışan işçilerin işten atıldığını inkar etmişti.Burada çalışanların işkur,üniversite gibi kurumlardan geldiğini beyaan etmişti.

-SİGORTASIZ İşçiler işten neden atıldı?

- işçiler Neden tekrar siGORTALI  işe alındı?

Bu ne yama çelişki sayın başkan?Olsun biz genede emekçilerin tekrardan işe alınmalarına sevindik.Ve sizin de yaptığınız bu hatan bir an önce dönmenizi de tebrik etmek istedik.Doğru tektir.....

 
 
 
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY