Tarih: 31.10.2023 23:41

Balıkesir'de doktor darp edildi

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde anestezi ve yoğun bakım doktoru Fatma Kübra Karaosmanoğlu, 2 hasta yakını tarafından darp edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Atatürk Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde meydana geldi. İ.A. isimli hastanın yakınları H.A. ve oğlu M.A., hasta hakkında bilgi almak için Karaosmanoğlu ile görüşmek istedi. Karaosmanoğlu, hasta hakkında bilgi verdikten sonra içeri geri döndüğü sırada M.A.'nın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Karaosmanoğlu, şahıslara döndüğü esnada saldırıya uğradığını belirterek, H.A.'nın suratına yumruk attığını söyledi.

Karaosmanoğlu, darp raporu alarak H.A. ve M.A.'dan şikayetçi oldu. H.A. ve M.A. suçlamaları kabul etmezken, Karaosmanoğlu'ndan şikayetçi oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan H.A. ve M.A.'nın emniyetteki işlemlerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Vali Ustaoğlu'ndan kınama

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün ilimiz Atatürk Şehir Hastanesi'nde, anestezi uzmanı olarak görev yapan bayan hekimimize hasta yakınları tarafından uygulanan şiddeti esefle kınıyorum. Konuyu adli makamlar nezdinde yakından takip etmekteyim. Doktorumuza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına şiddette artış

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artıyor. Bakanlık verilerine göre, 2022 yılında 16 bin 344 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. Bu olayların 5 bin 493'ü sözlü, 7 bin 967'si fiziksel, 2 bin 884'ü ise sözlü ve fiziksel şiddetten oluştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yeni düzenlemeler yapılacağını duyurmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY