Tarih: 21.12.2023 21:40

Balıkesir'de Meslekî ve Teknik Eğitime Destek

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın, Türkiye'nin ilk madencilik lisesi olan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etmesi, meslekî ve teknik eğitime verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Tatlı'nın ziyaretinde, okulda verilen teorik ve uygulamalı eğitimler hakkında bilgi alan İl Müdürü, öğrencilerin madencilik sektöründe ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri edinmeleri için okulda oluşturulan laboratuvarlar ve AR-GE Merkezi'nin önemine vurgu yaptı.

Tatlı, "Okulumuz, madencilik sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz için önemli bir fırsat sunuyor. Öğrencilerimiz derslerde gördüğü teorik eğitimleri maden laboratuvarında pekiştiriyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi, okulumuzda eğitimin kalitesini artırırken aynı zamanda öğrencilerimizin daha hızlı öğrenmelerine ve daha iyi sonuçlar elde etmelerine imkân tanıyor. Öğrencilerimiz, madencilik sektöründe kullanılan teknikler, araçlar ve ekipmanlar hakkında uzmanlaşıp mezun olduklarında sektördeki işverenlerin dikkatini çekerek bu sektörde başrol olacaklar" ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında, okulda yapılan kaya tuzu, katkısız sofra tuzu, bentonit ile hazırlanan nem alıcı tabletlerle poşet imalatı, VR gözlükleriyle simülasyon ortamı tasarımı hakkında da bilgi alan İl Müdürü, öğrencilerin üretkenlik ve girişimcilik ruhunu geliştirmeleri için yapılan çalışmaların da önemine dikkat çekti.

Tatlı, ziyaretin sonunda okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY