Tarih: 23.12.2023 12:01

Balıkesir'de "Öğrenmek Birlikte Güzel" Projesi Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi kapsamında, Aralık ayı buluşmaları Dursunbey'de gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımıyla gerçekleşen programda, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerle bir araya gelindi.

Programın ilk bölümünde, okulun "Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı"nda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen Tatlı, mutfağa girdi. Öğrencilerden Türk mutfağının ve Balıkesir'in sevilen ve yöresel lezzetlerinden biri olan Tirit yemeğinin yapım aşamalarını dinleyerek, öğrencilerle yöresel ve modern tekniklerle tirit yemeği sunumu gerçekleştirdi.

Balıkesir'in zengin bir bitki örtüsü, Ege ve Marmara'yı harmanlayan zengin bir mutfağa sahip olduğunu vurgulayan Tatlı, öğrencilerle öğrenim gördükleri alan ile ilgili sohbet etti. İl Müdürü Tatlı, "Yiyecek-içecek hizmetleri, turizm ve otelcilik gibi birçok hizmet sektöründe önemli bir iş koludur. Bu bölümde nitelikli bir eğitim alarak yiyecek-içecek hizmetleri sunan her türlü işletmede çalışabilir, çeşitli kariyer seçeneklerine de sahip olabilirsiniz. Mezun olduğunuzda gerekli niteliklere sahip olarak kendi işletmenizi de açabilirsiniz. Gönlünüzdeki hedefe ulaşarak hayatınızda muvaffak olmanızı dilerim. Bunun için çok çalışmanız, çok okumanız gerekiyor." diyerek öğrencilerin başarılarının devamını diledi.

Programın sonunda, öğrencilerle birlikte mutfağa girerek birlikte yaptıkları Tirit yemeği ile öğrencilerin el emeği reyhan şerbeti ve modern sunumuyla helva tatlısı misafirlere ikram edildi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY