Tarih: 20.12.2023 13:45

Balıkesir'de okul önünde trafik kaosu

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Hürriyet İlkokulu önünde, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik kuralları ihlal edilerek diğer sürücülere geçiş şansı tanınmıyor. Servis araçları ve velilerin araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitleniyor. Vatandaşlar, trafikte aksamalara neden olan bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.

Okul önündeki trafik sorunu, özellikle sabah ve öğleden sonra okula geliş ve gidiş saatlerinde yaşanıyor. Servis araçları ve velilerin araçları, okul önündeki kaldırımlara ve yola park ederek diğer sürücülere geçiş şansı tanımıyor. Bu durum, trafikte uzun kuyruklara ve aksamalara neden oluyor.

Vatandaşlar, okul önündeki trafik sorununa çözüm bulunmasını istiyor. Vatandaşlar, "Okul önündeki trafik sorunu çok büyük bir sorun. Sabah ve öğleden sonra okula geliş ve gidiş saatlerinde trafik kilitleniyor. Servis araçları ve velilerin araçları, okul önündeki kaldırımlara ve yola park ederek diğer sürücülere geçiş şansı tanımıyor. Bu durum, trafikte uzun kuyruklara ve aksamalara neden oluyor. Yetkililerden okul önündeki trafik sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştular.

Okul yönetimi ve veliler işbirliği yapmalı

Okul önündeki trafik sorununun çözümü için okul yönetimi ve veliler işbirliği yapmalı. Okul yönetimi, okul önündeki trafik kurallarının uygulanmasını sağlamak için gerekli önlemleri almalı. Veliler ise okul önündeki trafik kurallarına uymalı ve araçlarını kaldırımlara ve yola park etmemeli.

İlçe belediyesi de çözüm için çalışmalı

Okul önündeki trafik sorununun çözümü için ilçe belediyesi de çalışmalı. Belediye, okul önündeki trafik yoğunluğunun azaltılması için gerekli düzenlemeleri yapmalı. Örneğin, okul önündeki yola yaya geçidi ve trafik lambası konulabilir. Ayrıca, okul önündeki park sorununun çözülmesi için yeni park alanları oluşturulabilir.

Bu önlemlerin alınmasıyla okul önündeki trafik sorununun çözülebileceği ve trafikte aksamaların önüne geçilebileceği düşünülüyor.

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY