Tarih: 12.10.2023 11:46

Balıkesir'de Zeytin Hırsızlıkları Önleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, zeytin hasat mevsimi boyunca 7 gün 24 saat İHA'lar, komando timleri ve Cobra araçları ile görev yaparak zeytin hırsızlıklarını önlemeye çalışıyor.

Balıkesir, Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biridir. İl genelinde 11 milyon 700 bin zeytin ağacı bulunmaktadır ve Türkiye'de üretilen zeytinyağı miktarının yaklaşık %10'u Balıkesir'de üretilmektedir.

Zeytin hasat mevsimi ile birlikte Balıkesir'de zeytin hırsızlıkları da artmaktadır. Bu durum, üreticileri mağdur etmektedir.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, zeytin hırsızlıklarını önlemek için yoğun bir çalışma yürütmektedir. Bu kapsamda, hasat mevsimi boyunca 7 gün 24 saat İHA'lar, komando timleri ve Cobra araçları ile görev yapılmaktadır.

Jandarma Komando Timleri, Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri zeytinlik alanlarda devriye ve gözetleme faaliyeti yapmaktadır. Asayiş timleri yaya ve motorlu olarak 24 saat önleyici kolluk hizmetlerini sürdürmektedir. Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri ara ve dar sokaklarda, zeytinlik alanlarda ve zeytin depolaması yapılan alanlarda devriye faaliyetlerini sürdürmektedir. Jandarma zeytin hırsızlıklarının önlenmesi çalışmalarında İHA'ları (insansız Hava Aracı) bölgede aktif olarak kullanmaktadır. Jandarma Komando Timleri de bölgede dronlar, gece görüş cihazları ve termal kameralar ve Cobra'ların (Zırhlı Araç) termal kamera özelliği ile gece şartlarında da gözetleme faaliyetlerini sürdürmektedir.

Jandarmanın aldığı önlemlerden memnuniyet duyduğunu ifade eden Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, "Bu uygulama iki yıldır yapılıyor. Zeytin üreticisi bu mağduriyetini sürekli dile getiriyordu. Valimiz, kaymakamımız, jandarmamız üreticinin bu sesine kulak verdi. Hasat süresinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına el atması biz üreticileri memnun etti. Bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum zeytin üreticileri adına" dedi.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen önleyici kolluk hizmetlerinin tamamının zeytin hasat mevsimi sonuna kadar aralıksız bir şekilde uygulamaya devam edileceği öğrenildi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY