Tarih: 11.12.2023 10:57

Balıkesir'den Amerika'ya Uzanan Başarı Öyküsü

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, dünyanın en büyük robot yarışması olan VEX Robotik Turnuvası'nda en prestijli ödülü olan Excellence Award'ı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Balıkesir'de 7 yıldır faaliyet gösteren robotik takımı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Türkiye'de düzenlenen çeşitli turnuvalarda önemli başarılar elde etmişti. Bu başarılar arasında VEX Robotik İzmir Turnuvası'nda Enerji ve İnovasyon Ödülü, VEX Robotik Eskişehir Turnuvası'nda "Robot Becerileri" alanında Türkiye ikinciliği ve VEX Robotik Türkiye Şampiyonası'nda "Mükemmellik Ödülü" yer alıyor.

6 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, bu başarıların ardından dünyanın en büyük robot yarışması olan VEX Robotik Turnuvası'na katılmaya hak kazandı.

2 Aralık'ta New Jersey Livingston Community Center'da ve 3 Aralık'ta New Jersey Sparta Secondary School'da 91 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Balıkesir takımı, gösterdiği üstün performansla Excellence Award'ı almaya hak kazandı.

Bu ödül, yüksek kaliteli bir VEX robotik programı oluşturmada, genel mükemmelliği örnekleyen okul veya kuruluşa veriliyor.

Balıkesir'in gururu oldular

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, elde edilen başarıdan dolayı takımı tebrik ederek, "Takımımız, Türkiye'nin gururu oldu. Bu başarı, Balıkesir'in eğitimde ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Takım kaptanı Emine Ezgi Gül, elde edilen başarının büyük bir emek ve özverinin sonucu olduğunu belirterek, "Bu ödülü kazanmak için çok çalıştık. Çok mutluyuz" dedi.

 
 
 

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY