Tarih: 12.08.2024 15:49

BAŞKAN ERDEN KÖYBAŞI: "KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, hafta içi ilçe ilçe, sokak sokak sürdürdüğü parti çalışmalarına, hafta sonları da köy ziyaretlerini ekleyerek yoğun bir tempoda Balıkesir’i karış karış gezmeye devam ediyor. Bu hafta sonu Yeşilyurt köyüne konuk olan Köybaşı, burada gerçekleştirilen Aşure gününe katıldı ve köy halkıyla bir araya geldi.

"BİRLİK, BERABERLİK VE PAYLAŞMANIN SİMGESİ AŞURE GÜNÜ"

Köybaşı, Aşure gününün birlik, beraberlik, paylaşma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, "Bugün burada Yeşilyurt köyümüzde, bu güzel günde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aşure gününde emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hayırları kabul olsun" dedi.

"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR"

Aşurenin ardından köy sakinleri ve partililerle birlikte odun ateşinde demlenen çayı içen Köybaşı, köylülerin misafirperverliğine teşekkür ederek, "Misafirperverliği için Şeref Çiçek’e ve tüm Yeşilyurt köyü halkına teşekkür ederim. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Köylü milletin efendisidir.’ Bu sözü asla unutmamalıyız. Köylümüz, bu ülkenin üretim gücüdür, bel kemiğidir" ifadelerini kullandı.

"CHP İKTİDARINDA KÖYLÜ HAK ETTİĞİ SAYGINLIĞI GERİ KAZANACAK"

Erden Köybaşı, CHP iktidarında köylülerin hak ettikleri saygınlığı geri kazanacaklarını vurguladı. "CHP iktidarında, köylümüz hak ettiği saygınlığı ve üretim için gereken desteği alacaktır. Çiftçilerimizin emeğini korumak, üretim süreçlerini desteklemek bizim en büyük önceliğimizdir. Köylü, bu ülkenin efendisi olarak hak ettiği değeri görecek, emeğinin karşılığını alacak" dedi.

"ÇİFTÇİLİĞİN ÖNEMİNE VURGU"

Köybaşı, ayrıca köylülerin üretim sürecindeki önemine dikkat çekerek, "Çiftçilik, bu ülkenin geleceği için en stratejik alanlardan biridir. Üretimin artırılması, tarımın geliştirilmesi için köylülerimize daha fazla destek sağlanmalıdır.
Mevcut iktidar döneminde bilinçli olarak tarım ve hayvancılık bitirilmiş çiftçimiz açlık ve yokluğa mahkum edilmiştir. AKP den önce Türkiye'yi doyuran kent olan Balıkesir kendini doyuramaz hale gelmiştir.
Genel başkanımız Özgür Özel'in önderliğinde yaptığımız buğday, fındık ve çay mitingleri ile çiftçimizin sıkıntılarını alanlara taşıdık. Yarın da il başkanlığı olarak domates üreticileri ile Aksakal da olacağız.
CHP olarak, çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız ve onların haklarını savunacağız" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY