Tarih: 15.10.2022 21:39

Bülent Haluk Türkbeyi: 'İddia Ettik Haklı Çıktık' demişti!1 İşçi Öldü!

Facebook Twitter Linked-in

 

M. S. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tadilat inşaatında15/10/2022 öğle saatlerinde meydana gelen kazada yabancı uyruklu 1 işçi ölmüştü.

Geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Burhaniye Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin güçlendirilmesi ihalesini alan müteahhit ve Baimder başkanı Bülent Haluk Türkbeyi, binanın buna müsait olmadığını tespit ettiklerini belirterek binanın yıkılması gerektiğini bir basın toplantısıyla duyurmuştu.Geçtiğimiz ay tekrar bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Haluk Türkbeyi, gelişmeleri şu şekilde dile getirmişti.

 

İddia Ettik Haklı Çıktık demişti!

Geçen sene toplanma sebebimiz  Milli Eğitim Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde güçlendirme yerleri vardı. Bunlardan bir tanesi de bizim uhdemimizde kalan. Burhaniye Atatürk meslek ve teknik lise teknik anadolu lisesi güçlendirme inşaatıydı. Biz o zaman bu okulun güçlendirme güçlendirmeyle bile kurtulamayacağını kuruma bildirmiştik. Biz de böyle hassas bir konuyu kamuoyuna sizin aracılığınızla paylaşmak istemiştik. Sonra bu süreçte on bir aylık bir süreç yaşadık. Bu süreçte biz Haklı çıktık.Zemin etüdünün özellikle zemin etüt projesinin yapılmadığı, doğru yapılmadığı, hatta hiç yapılmadığını projenin bunlara uygun olmadığı bu itirazlarımızı yenilemiştik. Incelemeler başladı. Incelemelerin sonucunda bizim bu o zaman iddia olarak görünen bu açıklamalarımızın  gerçek olduğu ortaya çıktı.. Bu okulun zemin etüdünün sıvılaşmaya olduğunu ve yıkımılması gerektiği raporu sizlere dağıtacağız. Biz burada iddialarımız değil gerçek ortaya çıkardığımızı söylüyorum. Bunun da. Sebebi şu; Biz o işi yapıp oradan üç beş neyse kar edip kenara çekilebilirdik. Ama bizi bilen biliyor. Biz yaptığımız her işte doğru yapmaya idealist davranmaya çalışıyoruz. Eğer ben buradaki sonuçta ben ve şirketim olumsuz olarak karşılaşsaydık şu an biz hem şirketimizi hem geleceğimizi hem de kurumlarla olan ilişkilerimizin sonuna kadar dibe vurmuştuk. Ama biz idealistimiz için ya da orada çoluk çocuk yaşayacak. Biz o zaman da söylemiştik. Burada tabut okul yapıyoruz diye. Ama inanmamışlar. sağ olsun tekrar söylüyorum. Vali Bey bu konuda  hassasiyet gösterdi. Bizim yanımızda oldu. Incelemeleri yaptık. Eee sonuçta okul yıkımına karar verildi. Bunu da sizin aracılığınızla kamuoyuna paylaşmayı bir borç biliyorum diyerek bu tür güçlendirme ihalesi yapılan okulların zemin etüdlerine dikat çekmişti. Acaba bu okulda da böyle bir sorun varmıydı sorusu akıllara geldi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın olayla ilgili soruşturma açması bekleniyor!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY