Tarih: 15.12.2023 14:54

Burhaniye Belediyesi, Atık Pillerin Geri Dönüşümünde Öncü Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde, okullar ve kurumlardan toplanılan 329,474 kg pil geri dönüştürülmek üzere TAP'a gönderildi.

Türkiye'de her gün yaklaşık 8 ton atık pil çöpe atılıyor. 1 adet atık pil çöpe atıldığında, toprağa karışarak 6,4 ton toprağı kirletiyor. Bir atık pil suya karıştığında ise, olimpik havuzun üçte birini doldurmaya yeterli olan 600 ton litre suyu kirletmektedir. Atık pillerin içeriğinde civa, kadmiyum, kurşun ve lityum gibi zehirli ağır metaller bulunuyor.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Burhaniye Belediyesi olarak atık ve geri dönüşüm konusunda duyarlı bir belediyeyiz. Her yıl düzenli olarak vatandaşlarımızla ortak hareket edip atık pillerin geri dönüşümünü sağlıyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bu konuda duyarlı olan halkımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Burhaniye Belediyesi ve çevreye duyarlı Burhaniyeliler, atık pillerin çöpe atılmasını önleyerek alıcı ortamlarda oluşabilecek zararlı emisyonlardan korumuş, geri dönüşümle değerli metalleri yeniden ekonomiye kazandırmış oldu.

Burhaniye Belediyesi'nin bu önemli çalışması, atık pillerin geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmaya da katkı sağlayacak.

Burhaniye Belediyesi, atık pillerin geri dönüşümü konusunda yaptığı çalışmalarla örnek teşkil ediyor. Belediye, okullar ve kurumlarda atık pil toplama kutuları bulundurarak, vatandaşların atık pillerini çöpe atmasını engelliyor. Ayrıca, atık pillerin geri dönüşümünün önemi konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler de düzenliyor.

Burhaniye Belediyesi'nin bu önemli çalışması, diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY