Tarih: 04.12.2023 11:09

Bursa'da 5,1 büyüklüğünde deprem, Balıkesir'de de hissedildi.

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Balıkesir'de de hissedildi. İlk belirlemelere göre yıkılan bina yok. Sahadaki tarama çalışmaları devam ediyor.

AFAD'ın açıklamasına göre, deprem saat 10.42'de gerçekleşti. Depremin merkez üssü Gemlik Körfezi olarak açıklandı. Depremin derinliği 8,98 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi.

İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan veya çalışan vatandaşlar sokaklara çıktı.

3 DAKİKA SONRA ARTÇI

Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir." dedi.

VALİ: YIKILAN BİNA YOK

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da bir açıklama yaptı.  kentte yıkılan bir bina olmadığını söyledi. Demirtaş, "Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok, gerekli bütün önlemleri alıyoruz." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: KISA AMA CİDDİ SALLANMA OLDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı açıklamada olumsuz bir ihbar almadıklarını söyledi. Aktaş, "Deprem kısa sürdü ama ciddi bir sallanma oldu. Herhangi bri yıkılma söz konusu değil. Takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Depremin ardından AFAD, bölgede tarama çalışmaları başlattı. Tarama çalışmaları devam ediyor.

Bursa HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY