Tarih: 21.05.2024 13:25

Büyükşehir Belediyesi, Haşereyle Mücadeleye Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sivrisineksiz bir yaz sağlamak amacıyla haşereyle mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

 İnsan gücünün ulaşamadığı alanlarda bile etkili ilaçlama yapmak için Zirai Drone kullanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyeleriyle koordineli olarak haşereyle mücadele ediyor.

 Sivrisinek ve karasinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla larva kaynakları belirleniyor ve düzenli olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış insektisitler kullanılarak ilaçlama yapılıyor.

 Vektörel hastalıkların yayılmasını önlemek için vektör kaynakları etkin bir şekilde kontrol altına alınıyor.

Zirai Drone ile Havadan İlaçlama

Büyükşehir Belediyesi, Zirai Drone (ZİHA) kullanarak erişilmesi zor olan sazlık alanlar, sulama kanalları ve geniş su birikintileri gibi yerlerde havadan ilaçlama yapıyor.

 Özellikle çeltik üretiminin yoğun olduğu Manyas ve Gönen ilçeleri başta olmak üzere Bandırma, Erdek, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık’ta toplam dört bin dekarlık alan ilaçlandı.

Yıl Boyu Süren Mücadele

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine araç, ekipman ve biyosidal ürün desteği sağlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı beş ayrı ekip de yıl boyunca ilaçlama faaliyetlerine devam ediyor. 

Sivrisinek üreme alanları olan durgun sular, foseptikler, rögarlar, inşaat bodrum suları, dere yatakları, bataklıklar, sazlık alanlar ve süs havuzları doğal ve çevre dostu larvasitlerle ilaçlanıyor.

 Karasineklerin üreme ve barınma alanları olan gübrelikler, çöp konteynerleri ve çöp depolama alanlarında da düzenli ilaçlama yapılıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY