Tarih: 24.05.2024 12:04

Çevreye Beton Döken Mikser Şoförü ve Şirketine Ağır Cezalar

Facebook Twitter Linked-in

Erdek ilçesinde, yol kenarına beton dökerek çevreyi kirleten bir beton mikserinin şoförü ve bağlı olduğu şirkete ciddi bir idari para cezası verildi.

Erdek Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimde, yol kenarındaki beton mikserinden çevreye çimento atığı döküldüğü tespit edildi. 

Hızla müdahale eden yetkililer, mikser şoförü ve şirket hakkında tutanak tutarak, 40 bin TL idari para cezası kesilmesine karar verdi. 

Olayın jandarmaya bildirilmesinin ardından mikser şoförü ve şirket hakkında çevrenin kasten kirletilmesi suçlamasıyla adli işlem başlatıldı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne durum bildirildi.

Erdek Belediyesi yetkilileri, tüm vatandaşları çevreyi korumaya ve temiz tutmaya davet ederek, çevre kirliliğiyle mücadele konusundaki denetimlerin hızla devam ettiğini belirtti. 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ilçenin daha yaşanabilir hale gelmesi ve doğanın korunması için yoğun çaba harcıyor. 

Ayrıca, mevcut kamera sistemlerine ek olarak, cadde ve sokaklarda 7/24 devam edecek olan kontrollerle çevre kirliliğine neden olan herkese cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY