Tarih: 19.08.2024 12:19

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI ERDEN KÖYBAŞI: "YAZIKLAR OLSUN SİZE!"

Facebook Twitter Linked-in



CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, ülke genelinde meydana gelen yangınlarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Köybaşı, yetersiz yöneticiler ve eksik araç gereçler nedeniyle ülkenin dört bir yanının yanmakta olduğunu ifade etti.

BU ZİHNİYETLE YÖNETİLİYORUZ!

"Güzel İzmir bir Yunan işgalinde yandı, bir de şimdi.Beceriksiz ve liyakatsiz yöneticilerle yetersiz araç gereç yüzünden ülkemizin her köşesi yanıyor." diyen Köybaşı, hükümetin yangınlarla ilgili açıklamalarını da eleştirdi. "Bakanlar açıklama yapıyor: 'Yangın şundan çıktı, şu kadar kişi gözaltında.' Ayrıca 'Biz acıkmayan, uyumayan bir düşmanla mücadele ediyoruz ama arkadaşlarımız acıkıyor, yoruluyor, uykusu geliyor.' demişler. Tam bir devlet adamı açıklaması! Bu zihniyetle yönetiliyoruz." ifadelerini kullandı.

YANGININ SEBEBİNİ AÇIKLAMAYA ÇALIŞMAK DEĞİL, SÖNDÜRMEK GEREKİR

Yangınların sebebini öğrenmenin sonuçları değiştirmediğini belirten Köybaşı, "Beyler, göreviniz yangınları söndürmek, gerekli araç gereci sağlamaktır. Satın gezi uçaklarınızı, tanker uçak alın! Milyonlarca dolar verip uzaya AKtronot göndereceğinize, yangın söndürme uçağı alın!" dedi.

CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Köybaşı, "Ciğerlerimiz yanıyor, ülkemiz kavruluyor, hala saçını tarayanlar konuşuyor." diyerek, yangınla mücadele eden itfaiyeciler, askerler ve yurttaşlara yürekten teşekkür etti. "Gece gündüz yangınla mücadele eden itfaiyeci, asker ve yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

SORUMLULARI KINIYORUM

Son olarak, yangınlarla ilgili müdahaleyi organize edemeyen iktidarı kınayan Köybaşı, "Onlarca gezi uçağını hangarda bekletenleri, saçma sapan açıklamalar yapıp yangınlara müdahaleyi organize edemeyenleri kınıyorum. Yazıklar olsun!" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY