Tarih: 22.09.2024 19:08

CHP GENÇLİĞİ UMUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

“İKTİDARA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ASKERLERİNİ GETİRECEĞİZ”

Kongre öncesinde konuşma yapan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Gençlerin geleceğimizin teminatı olan bu mücadelelerine güç vermek için burada bir araya geldik. Balıkesir’de ve ülkenin birçok yerinde fark yaratarak çağdaş Türkiye idealiyle toplumu aydınlatan bir siyaset ördük. Gençlerin yurt dışında yaşama hayali kurduğu, emeklilerin yaşam mücadelesi verdiği, asgari ücretlinin yokluğa mahkum edildiği daha dün bakanların mangal partileriyle eğlenirken vatandaşın sokakta ekmek bulmaya zorlandığı bir dönemi yaşıyoruz. İşte tam bu dönemde yüreği soldan atan, siyaseti soldan okuyan, hakça adilce bir gelecek için mücadele eden siz gençlere büyük bir görev düşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyen siz gençler bu devrimin neferleri olacaksınız. Hep birlikte halkın devrimini, birlikteliğimizi iktidar yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan’ı, AKP’yi burada hep birlikte bitireceğiz. İktidara CHP kadroları, iktidara devrimci kadrolar, iktidara Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerini getireceğiz. Hazır mısınız?” dedi. 

 

“BU SALONDAN KOL KOLA ÇIKACAĞIZ” 

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Aday olan genç yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Burada bu kongre salonunda kazanan CHP olacaktır. CHP ve CHP’liler hiç kimsenin; adamı, yancısı, yandaşı değildir. CHP’liler bir kişinin adamı olur o da Mustafa Kemal Atatürk’ün. Bizler bu kongre salonunda kazanan kim olursa olsun güçlenerek ve omuz omuza çıkacağız. Çünkü; bizim parti içi mücadelelerde kaybedecek bir kişimiz bile yok, bunu yapmaya lüksümüz de yok. Çünkü önümüzde genelde iktidar olmak var. Önümüzde 22 yıldır bu ülkeye kan kusturan Recep Tayyip Erdoğan iktidarın sona erdirmek var. Onun için de bu salondan kol kola çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR!” 

‘Bir Çift Mavi Gözün Işığında Mavi Liste’ sloganı ile yola çıkan Necati Umut Uyar kongre öncesinde yaptığı konuşmada, “Bugün burada sosyal demokrasiyi savunan kurucu parti olarak geleceğin temellerini atacağımız il kongremizi gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu seçimin kazananının görevini en iyi şekilde yerine getireceğinden eminim.  Zaman birbirimizi eleştirme zamanı değil, iktidara yürüdüğümüz bu yolda birlik olma zamanıdır. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Sandıktan çıkan kim olursa olsun kurucu partiyi daha ileriye götürmek için mücadele edecektir. Balıkesir üç bölgeden oluşan nadir illerden biridir. Yönetimde tam temsili ve yüksek katılımız sağlayacağız. Genç üye sayımızı bir yıl içerisinde yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkaracağız. Bizim amacımız kişisel çıkarlar değil, dizayn siyaseti değil, gençlik siyaseti yapmaktır. İktidarın anahtarı gençlerin elinde olacak ve bu anahtarlar Türkiye’yi ve Balıkesir’i muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız” ifadelerine yer verdi. Haber: Taylan KUŞDOĞAN 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY