Tarih: 24.05.2024 16:17

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Atıl Havaalanlarına Dikkat Çekti

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, milyonlarca lira harcanarak yapılan ancak atıl kalan havaalanlarını eleştirdi. 

"Yolcu görmeyen Balıkesir Havaalanı için yeni onarım ihalesi yapılacak. Kamu kaynakları israf ediliyor," dedi.

Karasu, yaptığı yazılı açıklamada, tasarruf genelgesi tartışmaları sürerken, atıl durumda bulunan havaalanlarının durumu hakkında endişelerini dile getirdi. 

Uşak, Çanakkale Gökçeada ve Balıkesir Merkez havalimanlarının yıllardır atıl durumda olduğunu belirten Karasu, "Bu havaalanları kuş uçmaz kervan geçmez atasözünü hatırlatıyor. 

Bu havaalanlarında her gün onlarca personel görev yapmaya devam ediyor, ancak yolcuların gitmediği, tarifeli uçakların inip kalkmadığı bu havalimanlarının giderleri devletin kasasından karşılanıyor" diye konuştu.

Özellikle Balıkesir Merkez Havaalanı'na dikkat çeken Karasu, "Haziran ayında bu havaalanı için yeni bir onarım ihalesi yapılacak. 

İktidarın beceriksizliği ve israfı denilince ilk akla gelen yerlerden biri Afyon Zafer Havalimanı'dır, ancak devletin kasasından milyonlarca lira harcanarak yapılan ve yıllardır atıl durumda kalan Uşak, Çanakkale Gökçeada ve Balıkesir Merkez havalimanları da benzer durumdadır" dedi.

Karasu, bu havaalanlarının durumu hakkında, "Bu havaalanlarının durumu, tasarruf tedbirlerinden bahseden iktidarın kamunun milyonlarca lira parasını nerelere nasıl harcadığının açık bir göstergesidir. 

Teknik uzmanından güvenliğe kadar personel görev yapmaya devam ediyor, ancak yolcu yok, tarifeli uçak yok ve bu havalimanlarının giderleri devletin kasasından karşılanmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de Edremit'te Koca Seyit Havalimanı bulunmasına rağmen 2020'de açılan Balıkesir Merkez Havaalanı'nda savurganlığın sürdüğünü belirten Karasu, "Hiç yolcunun inmediği, ancak milyonlarca liralık araç gerecin bulunduğu bu havaalanı için 5 Haziran'da yeni bir bakım onarım ihalesi yapılacak. Kamu kaynakları işte böyle peşkeş çekiliyor" diyerek tepkisini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY