Tarih: 03.07.2024 12:24

ÇOCUK YUVASINDA SKANDAL

Facebook Twitter Linked-in

 

İYİ parti Grup Başkan Vekili ve Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk yurdunda yaşanan skandalı ortaya çıkardı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Balıkesir’de yurttan kaçan iki kız çocuğunun istismar edildiğini iddia etti. 

KIZ ÇOCUKLARINA İSTİSMAR

Turhan Çömez, Balıkesir’de yurtta kalan iki kız çocuğunun kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek konuyla ilgili ihmali olanların hesap vermesini ifade etti. Çömez, Geçtiğimiz yıl Balıkesir’de yurtta kalan iki kız çocuğu kaçtı veya kaçırıldı. Kimliği bilinmeyen bir vatandaşla bir eve giden kız çocuklarına uyuşturucu verilerek istismar edildiğin söyledi. Çömez, iki kız çocuğu ve kimliği bilinmeyen adamın sobadan zehirlenerek hayatını kaybettiğini ve kız çocuklarının bir tanesinin de uzun süre yoğun bakım ünitesinde yatarak tedavi gördüğünü ifade etti. 

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Turhan Çömez gündeme getirdiği iddialarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Çömez soru önergesinde şu soruları sordu; Geçtiğimiz yıl Balıkesir İlk Kabul biriminden iki kız çocuğunun kaçtığı ya da kaçırıldığı iddiası doğru mudur? Kaçma ya da kaçırılma olayında personel yetersizliğinden dolayı zamanında müdahale edilemediği iddiası doğru mudur? Kurum müdürüne yaşanan olayın ihbar edilmesinin akabinde müdür tarafından işlemlere ertesi gün başlanabileceğinin söylendiği iddiası doğru mudur? Kaçan ya da kaçırılan iki kız çocuğunun yetişkin bir erkeğin evine gittiği burada üçünün uyuşturucu ve uyarıcı madde kullandığı, üşüdükleri için ateş yaktıkları, duman- dan etkilendikleri ve bu kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği iddiası doğru mudur? Kaçan ya da kaçırılan kız çocuklarından birinin de aynı şekilde zehirlendiği ve uzun süre yoğun bakımda kaldığı iddiası doğru mudur? Tüm bu iddialar eğer doğru ise sorumlu kişi ya da kişiler hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır? Vahim olayın tekrarlanmaması için ne tür önlemler alınmıştır?

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP OYLARIYLA REDDEDİLDİ 

Bu olayın bir korku filmi değil, gerçek bir hayat dramı olduğunu vurgulayan Çömez, mecliste araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. Önerge ile ilgili söz alan Çömez, “Devlete emanet edilmiş iki yavru devlet yurdundan kaçırıldı ve bir gece o lanet olası adam bu çocukları bir eve götürdü ve istismar etti. O gece uyuşturucu kullanıldıktan sonra o adam öldü, çocukların birisi uzun süre yoğun bakımda kaldı. Olayın üstü kapatıldı. Gelin hep beraber bunun üzerine gidelim. Bu konu doğruysa, buna benzer olaylar varsa araştıralım. Söz veriyorum bu konuyu siyasi tartışma malzemesi yapmayacağım” ifadelerini kullandı. Çömez’in önergesi AKP oylarıyla reddedildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY