Tarih: 16.02.2024 15:57

Emekli Bayram İkramiyeleri 3 Bin TL'ye Yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin 3 bin TL olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Önümüz Ramazan, arkası bayram. Emeklinin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını zorlamak pahasına artış yapmayı planlıyoruz. Emeklilerimize nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz. Emekli ikramiyesi 3 bin lira olacak."

Emekli bayram ikramiyeleri, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. 2024 yılında Ramazan Bayramı 10-12 Nisan, Kurban Bayramı ise 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında kutlanacak.

Emekli bayram ikramiyesinden yararlanabilmek için:

SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan emekli aylığı almak gerekiyor. 10 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş olmak gerekiyor. Emekli bayram ikramiyeleri, hak sahiplerinin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. İkramiyeler için herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor.

Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili en güncel bilgiler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY