Tarih: 04.11.2023 17:10

Engin-Dilan Polat Çifti Tutuklama İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Facebook Twitter Linked-in

‘Kara para aklama’ ve ‘vergi kaçırma’ suçlamasıyla tüm mal varlıklarına el konulduktan sonra gözaltına alınan Dilan- Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 16 kişi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

1 Kasım’da 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındıktan sonra İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemleri  tamamlandı. 6 saati aşkın süredir sorgulanan Engin ve Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’te sona erdi.

18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.
 Emniyette 40 sayfa soru sorulan Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.DİLAN POLAT SORGUDA SIRASINDA AĞLAMIŞ

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

ENGİN POLAT: "YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK"

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi.

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi. Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

TUTUKLAMA TALEBİ

Dilan Polat ile Engin Polat soruşturmasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı tutuklama, 2’si de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY