Tarih: 06.07.2024 18:49

GAGA: “ANIYORUZ, AĞLIYORUZ, İSYAN EDİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

 

2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden İnci Türk, memleketi Balya'da anıldı. Anma töreninde konuşan Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

MADIMAK ŞEHİDİNİ UNUTMADILAR 

Balya'da gerçekleşen anma törenine 2 Temmuz'da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden İnci Türk'ün annesi, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, çeşitli dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende 33 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü katliam lanetlendi.

“ACILARI HALA TAZE, HATIRALARI İLELEBET BİZİMLE” 

Anma töreninde konuşan Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin memleketin aydınlık yüzleri olduğunu vurguladı. Başkan Gaga, “Evet 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nde yaşanan katliamın ardından 31 yıl geçti; anıyoruz, ağlıyoruz, isyan ediyoruz. Büyük yazar Yaşar Kemal Türkiye için ‘Bin bir çiçekli bahçedir’ diyor. Evet bu bereketli topraklar bin bir çiçekli bahçedir. Bu topraklarda yetişen her bir can bu eşsiz bahçenin birer çiçeğidir. Kabri başında buluştuğumuz, cem olup cemiyet oluşturduğumuz İnci kardeşimiz bu bahçenin en nadide çiçeklerinden birisiydi. 31 yıl önce İnci’mizi yakan o ateş yüreklerimizde sönmeden hala tütmeye devam ediyor. Memleketin aydınlık yüzleri, en nadide çiçekleri bu acı olayla canlarını kaybettiler. Acıları hala taze, hatıraları ilelebet bizimle. Madımak Katliamı; bu cennet vatanın, bu güzel bahçenin, çiçeklerine sürülmüş birer kara lekedir” dedi. 

“SEVİNÇLERİ MADIMAK’IN MERDİVENLERİNDE KALDI”

Orhan Gaga, “Bizler bugün burada sadece 33 canımızı, İnci kardeşimizi anmıyoruz. Bir karanlığa, bir vahşete, bir kötülüğe isyan ediyoruz. Bize düşen canlarımızın aziz hatıralarını yüceltmek, hatırlamak ve unutturmamak. Bu toprakların alnına daha başka Kara lekelerin sürülmesine müsaade etmemek. Peki neydi suçları, soruyorum neydi suçları? Yüreklerindeki yanan insan sevgisi miydi, sözlerindeki dostluk, kardeşlik, barış vurgusu muydu? Hani şair diyor ya ‘Eylemleri sazdı, silahları sözdü, suçları Pir Sultan’ı anmak, cezaları da yanmaktı. 33 canımız katledildi, umutları elinden çalındı. Sevinçleri Madımak’ın merdivenlerinde kaldı. Ben bugün mezarı başında İnci kardeşimizi ve 32 canımıza selam olsun diyorum ve önlerinde saygı ile eğiliyorum. Hepinize, hepimize insanlık onuruna yakışır aydınlık bir dünya diliyorum” ifadelerine yer verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY