Tarih: 23.08.2023 11:50

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilginç İddaa,İş Var İhale ''Yok''mu

Facebook Twitter Linked-in

''Gençlik Spor değil,Çiftlik Spor'' başlıklı haberimizden sonra, haber merkezimize ulaşan vatandaşlar ilginç iddaalarda bulundular.

Balıkesir'de son günlerde gündemi meşgul eden iddialar, kamu kaynaklarının kullanımı ve inşaat projelerinin şeffaflığı konularını ön plana çıkarıyor. Gençlik ve Spor alanında yaşanan gelişmeler, kamuoyunu yakından ilgilendiriyor.

 Geçtiğimiz günlerde  BAİMDER Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi  Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yıkılma kararı olmasına rağmen yıkımı gerçekleşmeyen bina ile ilgili çarpıcı basın açıklaması yapmış,Balıkesir İl Gençlik Spor Müdürlüğünü adeta çiftliğe benzetmiş ve ''''Gençlik Spor değil,Çiftlik Spor'' demişti. Türkbeyi; ''"Vatandaş en iyi denetçidir. Hepimizin dikkat etmesi gereken deprem konusunda Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çok rahat davranıyor. Ayrıca Yerel Yönetimler güç sarhoşluğu yaşıyor. İmarda varsa yolsuzlukları, usulsüzlukleri ben başta olmak kaydıyla şikayetci olup temiz toplum için mücadele devam edeceğim.
Konumuza gelecek olursak; bu kurumun rahatlığı afedersin ama gevşekliği hakkında üst makamların müdahale edip bu sorunun çözüme kavuşacağı kanaatindeyim." diyerek devam etmişti.

Ardından sayısız telefonla haber merkezimize ulaşan vatandaşlar bazı ilginç iddaalarda bulundular.Bizlerde hem olayı araştırmak hemde başka bir haber çalışması için Balıkesir Üniversitesine gittik.

 İşte olayın detayları:

İddalara göre Balıkesir Üniversitesi kampüsünde bulunan yeni yapılan yurdun hemen yanında bir isnat duvarı çalışması var.

İş başlamış ve hızla devam ediyor.Demirci ustaları İsnat duvarının demir iskeletini neredeyse bitirmiş.Sadece betonlama işi kalmışa benziyordu.Anlaşılan o ki yeni yurt binasına toprak kaymasın,herhangi bir kazaya sebebiyet vermesin diye düşünülmüş.Yerinde bir uygulama.

Lakin bu işin kimin yaptığı,ihalesinin yapılıp yapılmadığı muamma kalmış.bu yapımla ilgili kimin sorumlu olduğu, ihale sürecinin nasıl işlediği gibi konular belirsizliğini koruyor.

İddaa edilene göre Önce İş, Sonra İhale ,doğrudan temin,davet usulüile verilecek birine diye düşünürken maliyetinin kaç para olduğu,verilen tekliflerin ne olduğu bilinmiyor. Yani bu işte herhangi bir USULSÜZLÜK varmıdır? 

İHALE VAR MIDIR? DOĞRUDAN TEMİN VAR MIDIR?

Özellikle işin ihale edilip edilmediği, eğer edildiyse ihale sürecinin ne şekilde gerçekleştiği, bu süreçte herhangi bir usulsüzlük olup olmadığı gibi sorular halkın merak ettiği başlıca konular arasında yer alıyor. İddialara göre işin ihale süreci ve maliyeti hakkında net bilgi bulunmuyor. Özellikle "Önce İş, Sonra İhale" gibi ifadeler, usulsüzlük iddialarının temelini oluşturuyor.

 Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu kamu kurumlarının şeffaf yönetimi ve kamu kaynaklarının doğru kullanımı, bu iddiaların temel konuları arasında yer alıyor. 

Sayın Balıkesir Valimiz İsmail Ustaoğlu;Öncelikle 10 numaralı şehrimize Hoş Heldiniz! Yeni göreviniz hayırlı olsun.Kamuoyu adına konuya  el atacağınızdan eminiz...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY