Tarih: 27.09.2023 14:24

Google 25 yaşını kutluyor: İlk aranan kelime

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en popüler arama motoru Google, 27 Eylül 2023 tarihinde 25. yaşını kutluyor. 4 Eylül 1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google, bugün 190'dan fazla ülkede kullanılıyor ve günde ortalama 3,5 milyar arama yapılıyor.

Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, ilk aramayı yaptıkları tam tarih ve saati hatırlamıyor. Ancak 1998 yılının bahar aylarında ilk olarak Stanford Üniversitesi'ni aradıklarını anlatıyor. Larry Page, "İlk kez kullanmaya başladığımızda, web'de yalnızca birkaç milyon web sitesi vardı. Bir arama yaptığımızda, sonuçlar sayfalarca uzun olabilirdi. Bu nedenle, ilk aramamızı yapmak için Stanford Üniversitesi'nin web sitesini seçtik. Bu, web'de bulabileceğimiz en kolay sonuçtu." diyor.

Google'ın ilk arama motoru ismi "BackRub" idi. Ancak daha sonra, 10 üzeri 100 rakamını ifade eden "googol" kelimesinden esinlenerek "Google" adı kullanılmaya başlandı.

Google, yıllar içinde yalnızca bir arama motoru olmaktan çıkıp, insanların hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Google Maps, Google Drive, Gmail, Google Chrome gibi ürünler ve hizmetler, dünyanın her yerindeki milyonlarca insan tarafından kullanılıyor.

Google, 25. yaşını anasayfasındaki doodle ile kutladı. Doodle'da, Google'ın ilk arama motoru olan "BackRub"un logosu yer alıyor.

Google'ın 25. yılını kutluyoruz!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY