Tarih: 16.08.2023 14:17

Hamile Kadının Cinayet Davası: Zanlının Yargılaması Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

15 Şubat 2022 tarihinde, Bandırma'da 3 aylık hamile olan Hazal Alpyörük'ün 97 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan olayın yankıları sürüyor.

Bandırma'da 3 aylık hamile olan Hazal Alpyörük'ün 97 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan olayın zanlısı Kadir Meşe'nin yargılanması Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Haziran ayındaki duruşmada, zanlı Kadir Meşe (31), savunmasında şok edici bir ifade kullanmıştı: "Şerefim ve namusum için yaptım. Siz nasıl uygun görürseniz o benim kabulümdür." DNA testi sonuçları ise bebeğin babasının Kadir Meşe olduğunu ortaya koymuştu.

Saat 10.30'da başlayan son duruşmada, Hazal Alpyörük'ün ablası ve eniştesi tanık olarak ifade verdi. Tanıklar, Kadir Meşe'nin Hazal'a uyguladığı şiddeti detaylarıyla anlatarak, dehşet verici olayın daha önce yaşanan şiddetin bir sonucu olduğunu belirtti. Abla Cansel, "Kardeşim 20 gün boyunca benim yanımda kaldı. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle geceleri lambanın bile kapalı olmadığı bir odada uyumak zorunda kaldı." şeklinde konuştu.

Mahkeme salonunda gerilimli anlar yaşandı ve taraflar arasında tartışmalar yaşandıktan sonra, duruşma salonundan çıkarıldılar. Sanık Kadir Meşe ise Hazal'ın içki ve uyuşturucu kullandığını iddia etti. Mahkeme, zanlının tutukluluk halinin devamına ve Adli Tıp Kurumundan gelecek ruh sağlığına ilişkin raporun bekleneceğine karar verdi. Bir sonraki duruşma ise kasım ayına ertelendi. Bu korkunç olay, toplumsal bir sorunun da bir yansıması olarak adliye koridorlarında adalet arayışıyla devam ediyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY