Tarih: 08.04.2023 20:30

İl Kültür Müdürlüğü itiraz Etti; EN ÜST CEZAYI VERİN!

Facebook Twitter Linked-in

Sındırgı Asliye Ceza Mahkemesinde 16/02/2023 yapılan kaçak kazı davasında arasında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ında olduğu sanıklara 4 yıl hapis ve günlüğü 20 TL den 8000 TL  ceza verilmişti.

Olay Sındırgı İlçesi Cüneyt kırsal mahallesinde meydana gelmişti. Sanıklardan Sındırgı Belediyesinde görevli B.Ç ve M.Ö nün Sındırgı Belediyesine ait traktör ve kepçeyle Cüneyt kırsal mahallesinde sit alanında kaçak kazı yapması üzerine vatandaşlarında ihbarıyla olay adli makamlara intikal ederek gerekli soruşturma başlatılmış ve yapılan yargılama neticesinde ise Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve diğer 2 sanık B.C ve M.Ö 4 yıl hapis ve 8000 TL Adli para cezası almıştı. Mahkeme Başkan Yavaş ve diğer sanıklara izinsiz kazı için beraat kararı vermiş,tarihi esere zarar vermekten ceza vermişti. . İstinaf yolu da açık olan kararda ,ilk itira İl kültür müdürlüğünden geldi. İl kültür müdürlüğü Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ’ın beraat olmasına itiraz ederek cezanın en üst noktadan verilmesi için bir üst mahkeme olan istinafa itirazda bulundu.

Kaçak kazı davasında yargılanan ve hakkında hapis cezası verilen AKP’li Belediye Başkanı hâkimi eleştirdi.

“YİĞİDİN ARKASINDA İT ÜRÜMÜYORSA O  YİĞİT DEĞİLDİR”

Yapılan şeyin belli olduğunu söyleyen AKP’li Başkan Yavaş, “Allah’a şükürler olsun. Bu kadar uğraş verirsen, düşmanın da çok oluyor demek ki. Bir yiğidin arkasından ‘it’ üremiyorsa, o yiğit yiğit değildir boş verin. Üresinler dursunlar. Sıkıntı, problem yok” diyerek, kendisini hedef gösterenlere gönderme yaptı.

CHP meclis üyesi Barış Uran

CHP’Lİ ÜYE MİKROFONU FIRLATTI

Ekrem Yavaş’ın “it ürür” sözlerine ise muhalefet sıralarından tepki gecikmedi.  Gerginliğe neden olan sözlerin ardından CHP meclis üyesi Barış Uran, Yavaş’a, “Sayın başkan sizin canınız yandıysa, ‘İt ürür, kervan yürür’ diyemezsiniz. Sizin canınızı kanun yaktı. Sen ‘it, mit’ diyemezsin bize. Burada yanlış yapıyorsunuz. Adamın asabını bozma” diyerek, tepkisini elindeki mikrofonu meclis kâtibi kürsüsüne atarak gösterdi.

“HAŞA BEN ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM”

İkili arasında yaşanan sözlü tartışmada, Yavaş, “Ben meclise böyle birşey demedim. Haşa. ‘İt ürür, kervan yürür’ denilmedi. Bir yiğidin arkasından it üremiyorsa dedim. Teşbih’te hata olmaz. Bu kanunla da alakalı değil. Netice de hakim de bulduğuna göre karar vermiştir. Ya belki o da kendine göre haklıdır. Bir şey  deme şansımız yok” diye konuştu.

İŞTE O VİDEO

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY