Tarih: 03.10.2024 12:27

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Büyükşehir’e Engelleme

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yapılmak istenen desteğe Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü engel olmak için seferber oldu. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, whatsapp gruplarından okul müdürlerine ve velilere attığı mesajda Büyükşehir’den destek İSTEMEYİN dedi.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN UYARI 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Akın önderliğinde il genelindeki okulların temizlik ihtiyaçları ile ilgili bir kampanya başlattı. ‘Dersimiz Eğitim, Desteğimiz Temizlik’ kampanyası kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ihtiyaç dahilinde başta kırsal mahalleler olmak üzere il genelindeki okulların temizliklerini yapacak. Büyükşehir’in çözüm odaklı yaklaşımı Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürünü harekete geçirdi. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, okul müdürlerini ve öğrenci velilerini uyardı. 

ANKARA’DAN MI ÖRNEK ALDIN?

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yaptığı temizlik hizmeti de engellenmeye çalışılmış, iktidara yakın havuz medyası tarafından hedef gösterilmişti. Ankara’da yaşanan olay üzerine kendine vazife çıkaran Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökdemir okul müdürlerine attığı mesajda, “Sayın Müdürlerim, ne siz idarecileri, ne de okul aile birlikleri, veliler, öğretmenler böyle bir talepte böyle bir talepte ASLA BULUNMAMALI! İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar” ifadelerini kullandı. 

 

MÜDÜR KANUNDAN BİHABER! 

5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamında okulların bakım, onarım ve temizliği de yer alıyor. İlgili maddenin b bendinde aynen şu şekilde; “Madde 14- Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

b)- Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir.” İlçe Milli Eğitim Müdürü, attığı bu mesajla belediye kanuna kafa mı tutuyor? 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, yaptığı bu işgüzar hareketle öğrencilerimizin temiz ve hijyenik ortamda eğitim almasına engel oluyor. Konuyla ilgili olarak, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in bilgisi olmadığını düşünüyor, yetkilileri bu konuda göreve davet diyoruz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY