Tarih: 09.10.2023 17:18

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Mahkeme Kararlarını Takmıyor

Facebook Twitter Linked-in

İvrindi ilçesinde yaşanan olayda, Serpil Gündoğan isimli vatandaş, sahibi olduğu arsasından geçen yolu, belediyenin izin almadan parke döşeyerek trafiğe açtığını iddia etti. Gündoğan, açtığı davayı kazanarak yolu trafiğe kapattı.

Gündoğan'ın iddiasına göre, İvrindi Belediyesi, 2021 yılında arsasından geçen 180 metrekarelik bir alanı parke döşeyerek trafiğe açtı. Gündoğan, arsasının kamulaştırılması gerektiğini belirterek belediyeye başvurdu. Belediye, kamulaştırma kararı aldığını ancak arsanın tamamının kamulaştırılması gerektiğini söyledi. Gündoğan ise arsasının tamamının kamulaştırılmasını istedi.

Belediye ile Gündoğan arasında yaşanan anlaşmazlık, mahkemeye taşındı. Gündoğan, açtığı davayı kazandı. Mahkeme, yolun kamulaştırılmasına karar verdi. Ancak belediye, kararı uygulamadı.

Gündoğan, bunun üzerine avukatı aracılığıyla icra kanalıyla yolu trafiğe kapattı.

Gündoğan, yaptığı açıklamada, "Ben avukatımla görüştüm. O da yolu kapatmamı söyledi. İvrindi Belediyesi kamulaştırma kararı almış ve 2 yıldır bizi oyalıyor. Başkanlık makamına kadar gittik. Yolu kamulaştıracağını söyledi. Biz tamamı kamulaşsın istedik. Bize beklememiz gerektiğini söylediler. Ben arsamı 2017 yılında 100 bin TL'ye aldım. Bana değerinin altında bir fiyat vererek adeta dalga geçtiler. Mağduriyetimin giderilmesi için tekrar tekrar Belediye Başkanı Yusuf Cengiz'e ve başkan yardımcılarına kadar gittik ama bizi her seferinde oyaladılar. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının verdiği karara uymayarak, yasal olarak kapattığım yolu hukuksuzca açtılar. İletişime geçtiğimiz zaman ise bize keşif yaptıracaklarını ve ona göre bizimle iletişim kuracaklarını söylediler ama ne arayan var ne soran var. O yolu kullanan vatandaşlar var evet ama bende mağdurum. Değerini versinler anlaşalım" ifadelerini kullandı.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY