Tarih: 19.11.2023 16:00

Levent Özenç Yazdı, Yücel Başkan Bok Kokuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi'ni hizmete açtı. 127 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen kompleks, bölgedeki en büyük spor ve yaşam merkezi olma özelliğini taşıyor. Tesiste, futbol, tenis, basketbol, voleybol, güreş gibi farklı spor branşları için alanlar bulunuyor. Ayrıca, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları da mevcut.

Kompleksin açılmasından bu yana, sporcular ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak, tesisin hemen bitişiğinde bulunan bir büyükbaş besi çiftliğinden gelen koku, hem sporcular hem de vatandaşlar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Rüzgar tersten estiği zaman, çiftlikten gelen tezek kokusu, kompleksin içine kadar ulaşıyor. Bu durum, spor yapanların ve tesisi ziyaret edenlerin rahatsız olmasına neden oluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, "Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi, Balıkesir'in en önemli spor tesislerinden biri olacak. Burada hem sporcular hem de vatandaşlar için her türlü imkân sağlanacak" ifadelerini kullanmıştı. Ancak, besi çiftliğinden gelen koku, bu sözlerin aksine, tesisin kullanımını olumsuz etkiliyor.

Balıkesir'in tanınmış ailelerinden birine ait olan besi çiftliği, artık şehrin içinde kalmış durumda. Çiftliğin başka bir yere taşınması için girişimlerde bulunulsa da, henüz bir sonuç alınmış değil. Vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Ancak, tesisin hemen bitişiğinde bulunan büyükbaş besi çiftliğinden gelen tezek kokusu, sporcular ve ziyaretçiler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Rüzgarın tersten estiği günlerde, çiftlikten gelen koku tesisin içine kadar giriyor ve spor yapanları rahatsız ediyor.

Konuyla ilgili olarak www.balikesirtv.net Genel Yayın Yönetmeni Levent Özenç,'in bizzat şahit olduğu konu tesisin güzelliğinin kokuya kurban gitmemesi gerektiğini belirterek, çiftliğin bir an önce başka bir yere taşınması gerektiğini dile getirdi.

"Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi, Balıkesir'e kazandırılmış güzel bir tesis. Her gün yüzlerce sporcu ve ailesi burada spor yapıyor, sosyalleşiyor. Ancak, tesisin hemen bitişiğinde bulunan büyükbaş besi çiftliğinden gelen tezek kokusu, bu güzelliğin gölgesinde kalıyor. Rüzgar tersten estiğinde, çiftlikten gelen koku tesisin içine kadar giriyor ve spor yapanları rahatsız ediyor.

Balıkesir'in tanınmış ailelerinden birine ait olan bu çiftlik, artık şehrin içinde kalmış durumda. Bir an önce başka bir yere taşınması sağlanmalı. Tabii ki, bu sizin siyasi gücünüzün yeteceği bir konu olmayabilir. Ancak, malum pis koku taa şehrin içine, Paşaalanı, Gündoğan, Gümüşçeşme mahallelerine kadar geliyor. Vatandaşlardan çokça şikayet var.

Yaptığınız bu güzel tesiste sporcular rahatsız. Her hafta oynanan onlarca futbol maçlarına seyirci olarak gelenler rahatsız. Kısa bir süre önce düzenlenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile basın mensupları arasında oynanan futbol maçında bile, rüzgar tersten estiğinde koku sahanın içine kadar girdi ve oyuncular rahatsız oldu.Buna Tüm orada bulunan basın mensupları ve,Başkan VekilinizYasin Sagay ve daire başkanlarınızda şahit oldu.

Sayın Başkan, bu konu için bir çözüm bulunması gerekiyor. Tesisin güzelliği kokuya kurban gitmemeli."ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili olarak nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY