Tarih: 19.12.2023 22:40

MHP'li Yüksel: "Çevrecilik, Milliyetçiliktir ve Kentsel Dönüşüm Önceliklidir"

Facebook Twitter Linked-in

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin çevre politikasının Türk milletinin bütünlükçü evren anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti.

Depremin Türkiye'deki afetler arasında birinci sırada olduğunu vurgulayarak kentsel dönüşümün afet öncelikli hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yüksel, kentsel dönüşümün niteliği, süreçleri ve katılımcı yaklaşımı güçlendirilmiş, sürdürülebilir bir modelle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak şehirlerin kimliğinin korunmasının önemini vurguladı. Türkiye'nin tamamını kapsayacak jeolojik etütler yapılması gerektiğini ve afet riskini en aza indirmek için tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin işlemleri hızlandırdığını ve çevreciliğin milliyetçilikle örtüştüğünü vurgulayarak, çevreye sahip çıkmanın milletin geleceğine sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Son olarak, doğal afetlerle mücadelede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın gösterdiği çabadan bahsederek bütçenin ülke, millet ve devlet için hayırlı sonuçlar getirmesi dileğinde bulundu.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY