Tarih: 27.08.2024 18:01

NE YAPTINIZ OLUM BU PARALARI?

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Akın, AKP iktidarı döneminde yapılmayan yatırımları hatırlattı. Başkan Akın yatırım yapılmamasına rağmen BASKİ’de devasa borçlar ortaya çıktığının altını çizerek, “Ne yaptınız olum bu paraları” dedi. 

 

“BİZ BU SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ” 

BASKİ Genel Kurulu Ağustos Ayı Olağanüstü toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki dönemin yaptığı plansız harcamalara değindi. Akın, “Şimdiye kadar vatandaştan parayı alıp yatırım yapmamanın bedelini ödetiyorlar bize. Milletin parasını alıp, milyarlarca lira borçlanıp, 50 yıllık sulama kanallarıyla, artıma yapmadan, yatırım yapmamak hakikaten AYIP! Şu anda sorunun sebebi olanlar bize bir şey anlatmasın. Ama şerefim üzerine söz veriyorum, biz bu sorunları çözeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

 

ÇEKİLEN KREDİLER NEREYE GİTTİ? 

Ahmet Akın 2022 yılında AKP döneminde suya yüzde 60 zam yapıldığını belirtti. Başkan Akın, “2022 yılında arkadaşlar yüzde 60 zam yapmışlar. Bir de üzerine 6 kere kredi almışlar. Biz BASKİ’ye bir kez bile kredi almadık. İşte BASKİ’nin bugün açmaza düşmesinin sebebi önceki dönemin yapmadığı yatırımlardır. Ben bu millete 4 ay boyunca indirim yaptım diye uykunuz kaçtıysa kaçsın arkadaş. En azından yaptık. Benim çok merak ettiğim bir konu var. 2022’den beri 6 kez kredi çekmişler. Ben buradan soruyorum; Ne yaptınız olum bu parayı? Yazık değil mi bu millete. Körfezde arıtma yok, altyapı yok… Yüzde 70’le Türkiye’de birinci sırada olan kayıp kaçak oranı geçmiş dönemin bir ayıbıdır. Ama söz veriyorum biz de bunu çözeceğiz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY