Tarih: 28.09.2023 19:54

Rektör Hoca; Balıkesir Üniversitesi'ndeki, Öğretim Görevlilerinin ‘Dolandırıcılık Davası’ndan Haberin Varmı?

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Balıkesir Üniversitesi personelinin karıştığı bir dolandırıcılık davasını açtı. Davada, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) sahte belgelerle para aldıkları iddia edilen üç kişi yargılanacak.

Davaya konu olan olay, 2022 yılında yaşandı. İddiaya göre, Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi İ.E., dönemin Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Doktor Y.S. ve Doktor D.D. ile birlikte SGK'dan sahte belgelerle para almak için bir plan yaptı.

Bu plan doğrultusunda, İ.E., SGK'ya sahte raporlar ve belgeler sundu. Doktor Y.S. ve Doktor D.D. ise bu sahte raporları onayladı.

SGK, sahte belgelerin farkına vararak, İ.E., Doktor Y.S. ve Doktor D.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından, üç kişi hakkında "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık" ve "Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 10 Kasım 2023 tarihinde görülecek.

Balıkesir Üniversitesi'nde yaşanan bu olay, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Birçok kişi, üniversitenin bu tür olaylara karışması nedeniyle itibarının zedelendiğini ifade etti.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY