Tarih: 28.06.2024 15:14

REKTÖR, EMEKÇİLERİN SERVİSİNE GÖZ DİKTİ!

Facebook Twitter Linked-in

 

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında Üniversite personelinin kullandığı servisi kaldırdı. CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın tepkisi üzerine açıklama yapan rektörlük topu taca atarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni işaret etti. 

KRİZİN FATURASINI GENE EMEKÇİLER ÖDEYECEK! 

Balıkesir Üniversitesi’ni personel servislerini kaldırması personel tarafından tepki ile karşılandı. Büyük bütçelere sahip olan Balıkesir Üniversitesi’nin personel servislerini kaldırması üniversite personelini zor duruma düşürdü. Enflasyon ve kriz kıskacı arasında ezilen kamu emekçileri zaten ay sonunu zor getirirken bir de ulaşım masrafı ödemek zorunda kalacak. 

KÖYBAŞI: “HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ” 

Balıkesir Üniversitesi tarafından yapılan uygulamayı sert bir dille eleştiren CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, "Personelin ulaşım masraflarının karşılanması veya üniversite tarafından servis olanağı sağlanması, ülkemizdeki ağır yaşam koşullarında çalışanların bütçesine ufakta olsa bir katkı olacak maddi yüklerini biraz da olsa hafifletecektir. Bu tür uygulamalar, personelin motivasyonunu artıracak ve iş verimliliğini olumlu yönde etkileyecektir," ifadelerini kullanan Köybaşı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne bu konuda acil çözüm çağrısında bulundu. Balıkesir Üniversitesi'nde çalışan personelimizin bu haksız ve adaletsiz uygulamaya karşı yalnız olmadığını bilmelerini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üniversite çalışanlarının haklarını savunmak için her türlü desteği vermeye hazırız,” dedi.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK 

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın tepkisi sonrasında açıklamada bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu topu taca atarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni işaret etti. Oğurlu tarafından yapılan açıklamada; “Şehrin belli noktalarından Çağış Yerleşkesine gidecek toplu taşıma araçlarına erişim için ilave bir toplu taşıma aracı daha kullanma ihtiyacı ortaya çıkabileceği etkenlerinin göz önünde bulundurularak personelimizin Çağış Yerleşkesine ulaşım ihtiyacının doğrudan ve tamamen toplu taşıma araçlarıyla sağlanmasının yolcu sayısı üzerinden tetkikle sağlanamayacağı ifade edilmektedir” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR TASARRUF GENELGESİNDEN MUAF MI? 

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklamada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi talep ettiğini ifade etti. Oğurlu yaptığı açıklamada topu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne attı. Rektör Oğurlu, ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesinin’ belediye için de geçerli olduğunu unuttu. Üniversite tasarruf amaçlı personelin servisini iptal ederken Büyükşehir neden ‘ek sefer’ koysun? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bölgeye zaten sefer düzenliyor. Burada yapılacak bir ek seferde otobüslerin dolmaması belediye için ek bir külfet olmayacak mı? Burada kamu zararı doğmayacak mı? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY