Tarih: 06.06.2024 16:31

Rektör Oğurlu: Teknokent, Ekonomi ve İstihdama Büyük Katkı Sağlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Teknokent'in ihracat, üretim ve istihdamda önemli rol oynadığını belirtti. 

Üniversite olarak Teknokent'in yanında olduklarını vurgulayan Oğurlu, 73 firmanın 357 kişiye istihdam sağladığını açıkladı.

Rektör Oğurlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 74 AR-GE projesinin başarıyla yürütüldüğünü, bu firmaların toplam gelirinin 249 milyon 219 bin lira olduğunu ve 2 milyon 182 bin 724 lira ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Oğurlu, sektörel çeşitliliğin girişimcilik ekosistemine büyük katkılar sunduğunu ve Teknokent'in yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti. 

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği içinde Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'ni de faaliyete geçirdiklerini duyurdu.

Oğurlu, yaptığı açıklamada, "Balıkesir Üniversitesi, tüm akademik bilgi birikimiyle Teknokent'in yanındadır. 

Balıkesir'in tüm dinamikleriyle, paydaşlarımız ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmeye devam edeceğiz. 

Amacımız, sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından biri olmak, nitelikli iş gücüne ülke içinde istihdam yaratmak, AR-GE ve inovasyonda yerli ve milli üretimde Türkiye'nin çıtasını yükseltmek, yüksek katma değerli ürünlerle ihracat potansiyelimizi artırmak ve Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile daha fazla girişimciyi ekosisteme dahil etmektir," dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY