Tarih: 24.03.2024 13:16

Ruhsatsız Silahlara Darbe: "Mercek-14 Operasyonunda 852 Silah Ele Geçirildi!"

Facebook Twitter Linked-in

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından son 4 günde İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Ordu, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Aksaray, Sakarya, Samsun, Denizli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Batman, Bingöl, Hatay, Çorum, Kahramanmaraş, Rize, Aydın, Balıkesir, Malatya, Muğla, Eskişehir, Giresun, Mardin, Elazığ, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Çanakkale, Kocaeli, Muş, Yalova, Yozgat, Çankırı, Düzce, Kayseri, Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Burdur, Edirne, Erzincan, Karabük, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Sivas, Tokat, Uşak, Van, Ağrı, Amasya, Bitlis, Nevşehir ve Trabzon’da evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 852 silah yakalandı.

Operasyonda 644 ruhsatsız tabanca, 56 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 12 uzun namlulu tüfek ve 140 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 852 silah ele geçirildi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ayrıca çok miktarda fişek ve kesici alet de ele geçirildi.

İlk 5'te İstanbul, Adana, İzmir, Antalya ve Ordu

Operasyonda en çok silah ele geçirilen ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Adana, İzmir, Antalya ve Ordu oldu. İstanbul'da 162 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken 151 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da ise 54 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilen operasyonda 57 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de 37 tabanca ve 6 av tüfeği, Antalya'da 33 tabanca ve 2 uzun namlulu tüfek, Ordu'da ise 33 tabanca ve 41 av tüfeği ele geçirilen operasyonlarda 50, 22 ve 91 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden valileri, kaymakamları, jandarmayı ve emniyeti tebrik ederek "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY