Tarih: 25.06.2024 17:27

SAHİBİNDEN SATILIK DURSUNBEY

Facebook Twitter Linked-in

 

Dursunbey Belediyesi tarafından Belediye bünyesinde bulunan 46 parsel arsa satışa çıkarıldı. İhale ilanı akıllara birçok soruyu beraberinde getirdi. 

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA MI?

Dursunbey Belediyesi tarafından ilan edilen ihale ilanı ‘Belediye borç batağında mı?’ sorusunu akıllara getirdi. Yeniden Belediye Başkanı olarak seçilen AKP’li Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, kamu yararına kaynak yaratmak yerine halkın arazilerini satarak belediyeye ait borçları mı kapatacak? Başkan Bahçavan’a soruyoruz; Dursunbey halkının arazilerini neden satıyorsunuz? Belediye borç batağında mı? Bu borçlar nasıl oluştu?

 

BELEDİYE ELİYLE KAMU ZARARI 

Belediye tarafından satışa sunulan 46 parsel arazinin satışı milyonlarca lirayı bulacak. Buradan elde edilecek olan gelir kısa vadede finansal çözüm sağlarken uzun vadede hem kamu varlığını azaltmakta hem de halkın ortak kullanım alanını daraltmakta. Örneğin; Bundan 5 yıl sonra belediye bir sosyal tesis veya belediye bünyesinde sürekli gelir getirici bir işletme açacak olsa hangi araziye açacak? Böyle bir ihtiyaç durumunda belediye yeniden kamulaştırma mı yapacak? Bu durum kamu zararı doğurmayacak mı? 

 

BU ARSALARI KİMLER ALACAK? 

Dursunbey Belediyesi tarafından satışa çıkarılacak olan alanlar incelendiğinde bitişik halde bulunan farklı parsellerin toplu olarak satılacağı ortaya çıktı. Bitişik parseller toplu olarak satılarak buradan rant mı elde edilmek isteniyor? Birilerine ‘villa arazisi’ mi oluşturuluyor? Öte yandan bu arsaları kim veya kimler satın alacak. Bu satıştan Dursunbey’in mahalle halkı mı yararlanacak yoksa birileri buradan rant mı elde edecek? Bu soruları yanıtlarını beklerken biz de ihale sürecinin ve sonrasının takipçisi olacağız. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY