Tarih: 20.05.2024 18:57

Serkan Sarı: "Emniyet ve Adaletteki Çekişmeler Çocuklarımızı Hayattan Koparıyor"

Facebook Twitter Linked-in

CHP’li Serkan Sarı “Ata Cinayeti”ni Meclis Gündemine Taşıdı: “Emniyet ve Adalette İç Çekişmelerle Uğraşırken Çocuklarımız Hayattan Kopuyor”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın vahşice öldürülmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

 Sarı, Emniyet ve Adalet kurumlarındaki iç çekişmelerin gençlerin hayatını tehlikeye attığını vurguladı.

Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 17 yaşındaki E.Ö.'nün bıçaklı saldırısı sonucu ölen Akman’ın annesinin çığlığının duyulmasını istedi. 

“Türkiye'deki binlerce anne-baba korkuyor,” diyen Ata Emre Akman'ın öğretim görevlisi annesinin isyanını dile getiren Sarı, hükümete seslendi: “Emniyet ve adalette kendi iç hesaplaşmalarınızla uğraşırken çocuklarımız bir bir hayattan kopartılıyor.”

“AKP İktidarını Uyarmıştım”

Serkan Sarı, geçtiğimiz hafta AKP iktidarını ruhsal bunalım salgını konusunda uyarmış olduğunu hatırlatarak sözlerine devam etti: “Balıkesir'de üniversite öğrencisi, gencecik evladımız Ata Emre Akman, ekmek parası kazanırken suç makinesine dönüşmüş bir genç tarafından katledildi. "Eğitim, adalet ve hukuk politikalarındaki çözümsüzlük, toplumda şiddeti körüklüyor. Anne-babalar evlatlarını bu yanlışlara kurban vermek istemiyor.”

“AKP Vatandaşların Ruh Sağlığını Bozuyor”

9 Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Serkan Sarı, iki hafta içinde yaşları 14 ila 17 arasındaki çocukların silahlı olaylara karıştığını ve cinayet faili olduklarını belirtmişti. 

Sarı, AKP iktidarını vatandaşların ruh sağlığını bozmakla suçladı: “Ekonomik ve sosyal buhran yüzünden ulusal bir salgınla karşı karşıyayız.

 Hayat pahalılığı ve enflasyon altında ezilen insanlarımız, işsiz gençlerimiz ruhsal bunalım tehdidiyle karşı karşıya. Baskıcı ve gerici eğitim sisteminizle çocuklarımızın ruhsal dengesini bozuyorsunuz.”

Sarı, AKP hükümetinin ekonomi, eğitim, adalet ve hukuk politikalarındaki çözümsüzlüklerin toplumda şiddeti artırdığını ifade ederek, kadın cinayetlerinin arttığını ve çocukların cinsel istismara uğradığını, faillerin cezasız kaldığını ifade ederken

 “Ruhsal bunalım salgınını siz yarattınız ve büyütüyorsunuz. Uyarıyoruz: Şatafatlı saltanatınıza son verin ve bu salgını durdurun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY