Tarih: 01.06.2024 19:03

Sıcaklar Geliyor! Meteoroloji Uyarıyor: Dışarı Çıkma Saatleri Belli!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta içinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık beklentisi olduğunu duyurdu. 

34-38 derece aralığında olması tahmin edilen sıcaklıklar için uzmanlar, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların saat 11-16 aralığında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Beklendiği kadar serin geçmeyen kış aylarının ardından, yaz mevsimi artık kapıda. Bir süre boyunca mevsim normallerine yakın seyreden sıcaklıklar, son birkaç gündür etkisini artırdı. 

Sıcaklıkların hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji, saat 11-16 aralığında dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta bölgemizi etkileyen yağışlı ve serin hava artık yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. 

Hafta sonu boyunca mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul'da önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. 

Meteoroloji, "Kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar saat 11-16 aralığında dışarı çıkmasın" uyarısında bulundu.

Muğla'da ise gelecek günlerde beklenen en yüksek sıcaklıklar 34-38 derece arasında olacak. 

Öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bol sıvı tüketilmesini öneriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY