Tarih: 26.05.2024 16:34

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Düzenleme: AK Parti'den Uyutma Süreci Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sokaklarda saldırgan ve kuduz riski taşıyan başıboş köpeklerle ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Güler, Kanal 7'deki canlı yayınında yaptığı konuşmada, düzenlemenin henüz tamamlanmadığını ve yaklaşık 10-15 gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Bu düzenlemenin odak noktasının, sokak hayvanlarını korumak ve barınaklarda sağlıklı bir şekilde bakımlarını sağlamak olduğunu vurgulayan Güler, özellikle saldırganlık gösteren ve kuduz riski taşıyan köpeklerin uyutulacağını belirtti. 

Güler, "Kuduz tehlikesi taşıyan hayvanların uyutulması gerekiyor. Bunun için aşama aşama desteklenmeleri gerekiyor." dedi.

Ayrıca, mevcut barınakların orman alanlarında bulunduğunu ve burada kalmayan başıboş hayvanların ciddi bir kuduz tehlikesi oluşturduğunu dile getiren Güler, bu konuda sıkı denetimlerin sağlanması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması gerektiğini vurguladı.

 

Güler, önümüzdeki günlerde muhalefet partileriyle görüşmeler yapacaklarını ve düzenlemeyle ilgili çalışmaları tamamladıktan sonra yaklaşık olarak 10-15 gün içinde düzenlemeyi paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu hususta vatandaşlar ikiye bölündü. Kimileri tarafından uygulama olumlu karşılanırken büyük bir kitle de bu tutuma karşı çıkıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY