Tarih: 09.07.2024 11:06

SREBRENİTSA KATLİAMI'NDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Bosna-Hersek’te 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybedenler, 29. yılında Balıkesir’in Gömeç ilçesinde düzenlenen programla anıldı.


Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gömeç Şubesi tarafından Gömeç Belediyesi’ne ait Nuri Bozyel Kültür Merkezi’nde düzenlenen 11 Temmuz Srebrenitsa Katliamı’nı anma etkinliğine katılım oldukça yoğun oldu. Bosna Savaşı’nın anlatıldığı film gösterimi ve plaket takdiminin yapıldığı etkinlikte konuşan Admir Mulaosmanovi, Nusret Sancaklı ve Şenay Biçer, Boşnak vatandaşların doğup büyüdükleri topraklarından sürülmeye çalışılarak, gerçek bir soykırımla yok edilmeye çalışıldığına işaret etti.


Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı yaptığı açıklamada, “Bugün, burada toplanarak, Srebrenitsa’da hayatını kaybedenleri anıyoruz. Onların anısına saygı duruşunda bulunmak, yaşanan acıları unutmamak ve unutturmamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Geçmişte yaşanan bu tür trajedilerin tekrar etmemesi için, adaletin tesis edilmesi ve barışın korunması adına birlikte çalışmalıyız. Srebrenitsa’da yaşananlar, bizlere nefretin ve ayrımcılığın ne kadar yıkıcı olabileceğini gösterdi. Bu nedenle, toplumsal barışı sağlamak ve korumak adına, farklı kültürlere, inançlara ve kimliklere saygı göstermeli, hoşgörüyü ve birlikte yaşamayı teşvik etmeliyiz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY