Tarih: 08.07.2024 10:41

Ufuk Özünlü, Kırkpınar'ın İlk Sinoplu Ağası Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Sinoplu iş insanı Ufuk Özünlü, 2024 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini kazandı. Özünlü, 34 milyon 571 bin 952 liralık teklifiyle Kırkpınar'ın yeni ağası oldu ve bu unvanı kazanan ilk Sinoplu olarak tarihe geçti.

İhale, Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda başpehlivanlık çeyrek final güreşleri sonrasında gerçekleştirildi. İhalede 15 yıllık güreş ağası ve dört altın kemer sahibi Seyfettin Selim, Ufuk Özünlü ve Ömür Bodenstaff yarıştı.

 Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, ağalığın cesaret, mertlik, yürek ve vatana bağlılık gerektirdiğini vurgulayarak bugüne kadar ağalık yapan tüm ağalara teşekkür etti ve ihaleyi 23 milyon liradan başlattı.

Selim ve Bodenstaff'ın çekilmesinin ardından Özünlü, Sinop'un plaka kodu olan 57 ve babasının doğum yılı 1952'yi simgelemek amacıyla 34 milyon 571 bin 952 liralık teklifte bulundu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa’nın plaka koduna atıfta bulunarak yaptığı öneriyi Özünlü, İstanbul’un plaka kodunu belirterek 34 milyon 571 bin 952 liraya yükseltti.

İhalenin sonucunda Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bereketi bol olsun, hayırlı olsun." diyerek Özünlü'yü tebrik etti. 

Kırkpınar Sarayiçi Er Meydanı'nda Türk bayrağı açıldı ve tribünlerdeki seyirciler coşkuyla selamlandı. Ufuk Özünlü, davul zurna eşliğinde tribünleri selamladı. 

Özünlü’nün ağalığı, Sinop’un Kırkpınar tarihinde ilk kez temsil edilmesi ve Sinoplu kimliğinin ön plana çıkarılması açısından büyük bir gurur kaynağı oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY