Tarih: 31.07.2024 15:00

VATANDAŞA LAYIK GÖRÜLEN: PATATES VE SOĞAN!

Facebook Twitter Linked-in

 

Karesi Belediyesi ile Eski AK Partili, DEVA Partisi’nin önemli isimlerinden olan, Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Rahmetli A. Edip Uğur’un kurucusu olduğu Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı Balıkesir Şubesi arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıtılması ile ilgili protokol imzalanacak. Protokol maddeleri içerisindeki Karesi Belediyesi’nin yükümlülükleri bu kadarı da olmaz dedirtti. 

 

BELEDİYE İŞİN KOORDİNASYONUNU YAPACAK! 

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ‘Karesi’de Kimse Aç Kalmasın’ projesi kapsamında Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı ile protokol imzalayacak. Karesi Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumunda gündeme gelecek olan protokolde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarında Edip Uğur’un kurduğu vakıf ile Karesi Belediyesi arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıtılması görüşülecek. Protokol kapsamında; söz konusu vakfa ait olan aşevinde pişirilecek olan yemeklerin dağıtımı Karesi Belediyesi tarafından yapılacak. İhtiyaç sahiplerini Karesi Belediyesi belirleyecek. Yani aslında belediye burada bir nevi işin koordinasyon kısmında olacak. Peki Karesi Belediyesi bu iş için hiç mi para harcamayacak? Tabi ki harcayacak… Hem de bu konu için Karesi Belediyesi tarafından “DEVA’SA(?)” bir bütçe ayrılmış.  

 

VATANDAŞA LAYIK GÖRÜLEN AYLIK 10.000 LİRA! 

Karesi Belediyesi ile Balıkesir Müsbet ve Manevi ilimler Vakfı arasında imzalanacak olan iş birliği protokolünde Karesi Belediyesi’nin yükümlülükleri kısmında yazan, “Vakıf tarafından aşevinde hazırlanacak yemeklerin yapımında kullanılacak olan aylık 10.000 TL (onbin) değerinde patates ve soğanın temin edilmesini sağlamak” ifadesi şaşkınlıkla karşılandı. Karesi Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıtmak için ayırdığı bütçe SADECE 10.000 lira. Karesi Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporlarına göre Karesi Belediyesi tarafından 2023 yılı boyunca her gün 30 haneye 51 öğün düzenli sıcak yemek dağıtılmış. TÜRK-İŞ tarafından Ocak 2024’te yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması 15.048,89 TL. Bu tabloya göre; Karesi Belediye’sinin ihtiyaç sahibi aileler için layık gördüğü rakamın 10.000 lira olması konusunda takdiri vatandaşlara bırakıyoruz. Başkan Akbıyık’ın ayırdığı bu bütçe Büyük Ozan Mahzuni Şerif’in “Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana” türküsünü akıllara getirdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY