Tarih: 28.03.2024 15:32

Yerel seçimlerin iptali durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran’da yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

YSK, 31 Mart yerel seçimlerinin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu.

YSK, 2972 sayılı Yerel Seçim Kanunu'nun "Seçimin veya tutanağın iptali" başlıklı 25'inci maddesinde öngörülen süreler ve işlemlere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, bir seçim çevresindeki seçimin, seçim işlemleri sebebiyle iptaline karar verildiği takdirde, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı, bunun da ilandan sonra gelen 60’ıncı günü takip eden ilk Pazar gününün yani 2 Haziran tarihinin oy verme günü olması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY